Onthulling nieuwste mural kasteeltuintunnel en Kegelbaan

Stichting Carat onthult vrijdag 20 mei de XXL-aquarel van kunstenaar Collin van der Sluijs en dichter Merel Morre op de kasteeltuintunnel en aangrenzende wand aan de Kegelbaan. De 70 meter lange mural verfraait de voormalige kale muur bij het parkeerterrein aan de achterkant van de Hema.

De muurschildering vormt de verbinding tussen het drukke centrum van Helmond en het rustige park van de kasteeltuin. Ruim zes weken geleden begon kunstenaar Collin van der Sluijs aan zijn XXL-aquarel. Hij werkte in alle weersomstandigheden, maar had geen last van de regen. “Het uitlopen van de kleuren was alleen maar goed voor het aquareleffect. Kunst hoeft voor mij niet grafisch gelikt te zijn.” Voor deze mural werkte Collin samen met dichter Merel Morre. “Deze plek, de muur van de Traverse, betekent letterlijk ‘onder weg’. Veel fietsers en voetgangers gaan van het kasteel naar het centrum en andersom. Die verbinding was mijn inspiratiebron.”

Vijfde mural 

De muurschildering is een cadeau van Stichting Carat aan de stad Helmond. Voorzitter Gerard Groot legt uit: “Wij zijn Helmondse ondernemers. Samen ontwikkelen, realiseren en financieren wij culturele projecten.” De XXL-aquarel is de vijfde mural. De andere straatkunst van Carat hangt op de muur van de bibliotheek, op de pilaren onder de Kasteel-Traverse, op de zijwand van het appartementencomplex aan de Parkweg en op de muur bij het Speelhuisplein.

Onthulling

De onthulling van de nieuwste mural is vrijdagmiddag 20 mei op het parkeerterrein achter de Hema. Onder leiding van Carat voorzitter Gerard Groot, kunstenaar Collin van der Sluijs en dichter Merel Morre wordt de muurschildering officieel gepresenteerd aan burgermeester Elly Blanksma. Iedereen is welkom. De onthullingshandeling begint om 16:30 uur bij Kasteel Helmond aan het Kasteelplein 1.

De mural van Collin van der Sluijs (Foto: Stichting Carat/Collin van der Sluijs)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.