Ontmoetingsdag Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost

Veteranen en burgers vieren gezamenlijk Bevrijdingsdag op 5 mei tijdens de jaarlijkse regionale ontmoetingsdag van de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost. Daaronder valt ook Helmond. Dit jaar is de ontmoetingsdag in en om het veteranenontmoetingscentrum De Treffer aan Smitsstraat 17 in Eindhoven. Het jaarthema voor de herdenkingen en vieringen is voor 2022: ‘Vrijheid in verbondenheid’.

Het gaat de stichting om bewustwording bij alle deelnemers, veteranen en burgers, dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat vrijheid onlosmakelijk is verbonden met de vrijheid van de ander. Verbondenheid, niet alleen tussen de veteranen onderling, maar ook tussen veteranen en burgers door op deze dag elkaar te leren kennen en verhalen met elkaar te delen.
Vanaf 14.00 uur zijn er lezingen en optredens van onder meer Shape International Band. Er is ook vermaak voor kinderen. Verder zijn er foodtrucks en diverse kraampjes o.a. van Stichting ‘In mijn Buurt’. Ook is de expositieruimte in De Treffer geopend. ’s Avonds om 19.30 uur houdt burgemeester Jorritsma een toespraak, gevolgd door een
feestavond tot 23.00 uur. De toegang is gratis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.