Ontwikkelingskrediet bedrijventerrein Varenschut Noord

De Brainportregio groeit hard. De laatste jaren is de werkgelegenheid met name aan de westzijde van Eindhoven gegroeid. Om als Helmond goed te kunnen aanhaken op deze dynamiek is het noodzakelijk om kwalitatief goede bedrijventerreinen beschikbaar te hebben.

Met de ontwikkeling van de bedrijfslocatie Varenschut Noord wordt voorzien in de behoefte van, met name, Helmondse bedrijven die willen doorgroeien en nu niet terecht kunnen in Helmond. Betrokken werkgeversorganisaties pleiten al vele jaren voor uitbreiding van het beschikbare aanbod bedrijfskavels. Om kavels te kunnen uitgeven is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Varenschut Noord noodzakelijk. Het heeft nu grotendeels een agrarische bestemming. Om dit bestemmingsplan te kunnen opstellen is een voorbereidingskrediet nodig. Met het aanvragen van het voorbereidingskrediet kunnen het bestemmingsplan en de bijbehorende onderzoeken worden opgesteld.

Politiek

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 1 december over het ontwikkelingskrediet uitten Helder Helmond en GroenLinks grote zorgen. Komt er weer een bedrijventerrein en opent dat de weg voor weer een mestverwerker of grote vervuiler? De wijken Brouwhuis en Rijpelberg hebben al jarenlang last van stankoverlast en deze locatie ligt ook weer dicht tegen deze wijken aan.

Wethouder Van de Brug en wethouder Maas gaven de verzekering aan de Raad dat er op dit bedrijventerrein alleen plaats voor duurzame, groene en veilige  bedrijven zal zijn die ook passen bij het DNA van Helmond. Helmond groeit naar 125.000 inwoners en heeft daarom op termijn ook meer werkgelegenheid nodig. Na uitdrukkelijke toezeggingen van wethouder Van de Brug en wethouder Maas heeft de gemeenteraad unaniem  voor een ontwikkelingskrediet gestemd. Bij de ontwikkeling van het bestemmingsplan kunnen bovendien burgers en raad nog inbreng hebben.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *