Duurzaamheidslening voor inwoners van 75+ jaar in Helmond

Inwoners boven de 75 jaar kunnen vanaf nu ook een duurzaamheidslening afsluiten. Tot nu toe was dat nog niet mogelijk. Het stadsbestuur heeft de overeenkomst met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeente (SVn) voor het verstrekken van de duurzaamheidslening aangepast. Inwoners van 75 jaar en ouder kunnen vanaf dit moment, onder dezelfde voorwaarden als alle andere inwoners, gebruikmaken van de duurzaamheidslening.

Het stadsbestuur van Helmond wil dat er geen onderscheid is op basis van leeftijd of iemand wel of geen lening kan krijgen als mensen hun woning willen verduurzamen. Het besluit van het college om de overeenkomst met het SVn aan te passen, is gekomen nadat een aanvraag voor een duurzaamheidslening van een inwoner, die ouder dan 75 jaar was, werd afgewezen door het SVn.

Wethouder Arno Bonte ging in gesprek met de desbetreffende bewoner:“Ik ben blij dat dit aan het licht is gekomen. Elke inwoner die wil verduurzamen verdient de steun van de gemeente. Leeftijd zou daarbij geen rol moeten spelen. Een leeftijdsgrens voor de duurzaamheidslening is onnodig en onrechtvaardig, daarom hebben we besloten die op te heffen.”

Meer informatie

Meer informatie over de duurzaamheidslening en onder welke voorwaarden deze kan worden afgesloten, is te vinden op helmond.nl/duurzaamheidslening.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.