In december maakten tientallen afdelingen van de Koninklijke Horeca Nederland bekend de deuren op 17 januari te gaan openen, hoe dan ook. Ook de afdeling Helmond stond achter dat plan. Inmiddels is de horeca van mening veranderd, vanwege de huidige situatie in de ziekenhuizen. De horecaondernemers willen nu de deuren weer openen, op het moment dat de winkels dat ook weer mogen. “Wij willen gelijk behandeld worden”, legt Hein Gruijters uit. Hij is voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Helmond. 

In december kozen ondernemers voor de datum van 17 januari, omdat zij aan wilden tonen dat de heropening van de horeca níet tot een toename van het aantal coronabesmettingen zou leiden.

Bij de heropening van de horeca willen de ondernemers straks dezelfde maatregelen hanteren zoals tijdens de laatste weken voor sluiting: met een maximaal aantal gasten per vierkante meter, gezondheidschecks en een registratiesysteem.

Zware tijden

Horecaondernemers hebben het financieel heel zwaar. De steunpakketten zijn er wel, maar toch is het voor de horecaondernemers waarschijnlijk niet genoeg om het hoofd boven water te kunnen houden. Daarom willen horecaondernemers ‘verantwoord’ opengaan wanneer de winkels ook hun deuren mogen openen. Hein Gruijters kijkt met spanning uit naar de maatregelen die vanaf 9 februari gaan gelden.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *