Er ligt 800 euro aan energietoeslag klaar voor mensen met een laag inkomen. Nog steeds zijn er mensen die niet weten dat ze recht hebben op die subsidie voor het dure gas en licht. En wie het wel weet, moet zich door het papierwerk worstelen en dat blijkt zo ingewikkeld, dat veel mensen het daarom maar laten zitten. Ook In Helmond is dat het geval. Maar toch is Wethouder Erik de Vries niet ontevreden. Ruim 300 mensen zouden zich nog kunnen melden, is de inschatting.

In Helmond hebben 6200 mensen recht op de energietoeslag. Daarvan heeft de gemeente er 5900 in beeld. Inmiddels zijn 4600 aanvragen toegekend. Een aanvraag indienen kan nog tot het einde van het jaar. Wethouder De Vries roept gepensioneerden op om een goed te kijken naar de voorwaarden. Want volgens hem zitten daar ook mensen bij die recht hebben op de toeslag.

Mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen kunnen hulp vragen via www.helmond.nl/energietoeslag  Maar ook bij LEV groep is hulp bij papierwerk. En Kansrijk Mierlo-Hout helpt bijvoorbeeld ook. Daar staat ook de KBO klaar als het nodig is.

Het beoordelen van de aanvragen kost veel tijd. De wachttijd is officieel acht weken, maar dat is op het moment al langer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.