Ook in Helmond wordt Pasen gevierd

Nederland geniet van een extra lang paasweekend. In aanloop naar deze feestdagen toe, werden in Helmond allerlei activiteiten georganiseerd. Wijkreporter Hans Choufoer ging op pad om de paashaas te spotten en te zien hoe Helmonders Pasen vieren.

Op Montessorischool Helmond in Brouwhuis waren paaseieren verstopt. De leerlingen van deze basisschool moesten verdeeld in groepjes ruim 75 eieren zoeken. Elk team werd begeleid door een ouder van een van de kinderen. Om het extra spannend te maken, deden de wijkbewoners ook mee aan deze zoektocht.

Duizenden  eieren

In het centrum van Helmond werd een paasactie gehouden op het Ameideplein en op de Marktstraat. Deze activiteit werd geheel gesponsord door de marktkoopmensen. Vrijwilligers van Stichting Helmond Marketing deelden ruim 2000 kleurige paaseieren uit.

Op de foto met de paashaas

Het zonnetje scheen en lokte veel mensen naar buiten. Ook de paashaas kon de koperen ploert waarderen en besloot uit zijn hol te komen om zich onder de Helmondse bezoekers te mengen. De markt werd drukbezocht en veel kinderen besloten met de paashaas op de foto te gaan. De fotogenieke langoor nam uitgebreid de tijd voor de bezoekertjes.

Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *