ME opgeroepen, ook demonstratie in Helmond
Het is onrustig in Helmond op dit moment. Politie oost-Brabant meldt dat een groep van een man of vijftig met stenen en vuurwerk gooit naar de politie, De ME is ingezet. 
Het begon tegen acht uur bij sportpark de Braak. Daar werd volgens verschillende bronnen ook vuurwerk afgestoken en stenen gegooid naar politie.  De onruststokers ziijn inmiddels richting de binnenstad gegaan. Omroep Brabant meldt dat in de Willem Prinzenstraat demonstranten meerdere vuilnisbakken hebben omgegooid.
“Ze blijven vuurwerk afsteken en de politie bekogelen met stenen. Het raam van een van de politieauto’s is daarbij vernield. De ME probeert momenteel de demonstranten in te sluiten”, zo meldt Omroep Brabant.
De politie werd tegen acht uur vanavond ingeschakeld vanwege een aangekondigde demonstratie tegen de avondklok bij sportpark De Braak. Vlak daarna was er een brandje bij tennisvereniging HTV. Dat was snel geblust.
Eerder op de avond verschenen er volgens de politie berichten op social media die opriepen om te demonstreren tegen de avondklok.

Foto: Politie Oost-Brabant

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *