Ook Swift handbal sluit zich aan bij de OldStars trainingen

De Stichting OldStars is samen met het Nationaal Ouderenfonds nu ook bij Swift Handbal begonnen met trainingen voor ouderen. Doelstelling van het Ouderenfonds is het verbinden van (oudere) mensen om samen fit te worden.

De training-coach van Swift, Inge Mulkens, had ongeveer bij de inschrijving vandaag, 9 september ongeveer op 7 of 8 mensen gerekend. Maar tot haar verbazing en vreugde waren er voor start van deze eerste training ruim 21 mensen aanwezig. Ze wilden iets meer weten over de handbal voor ouderen en sommigen wilden zelfs starten. Ook Kristian van den Nouwland van Jibb+ was verheugd zoveel enthousiastelingen te zien. De twee mensen van het Nationaal Ouderenfonds die aanwezig waren, Marjolein Koolhof en Ad Martens(die de training zou begeleiden) waren ook erg blij met zoveel gegadigden.

Als eerst volgde de kennismaking met een kop koffie of thee en toen was het tijd om het veld op te gaan. Er werd begonnen met een inleiding van Kristian die daarna snel het woord gaf aan Ad die ook gelijk de mensen liet werken. Eerst met een rondje lopen en bewegen om de spieren los te maken en even warm te lopen. Langzamerhand werden de oefeningen geleidelijk aan meer gericht op het spelen met een bal. Als hoogtepunt werd er na de bal oefeningen groepjes gevormd die dan ook werkelijk aan de slag gingen met een partijtje handbal. Er werd wel even op het hart gedrukt dat er niet gerend mocht worden en voetballen met de bal is helemaal verboden. De sporters vonden het geweldig en deden fanatiek hun best om toch een potje te winnen.

Na ongeveer een uurtje was het tijd om te stoppen en om even na te kletsen onder het genot van koffie of thee en er kon bovendien een lekker stukje fruit gegeten worden. Peren, mandarijnen en bananen werden door de sporters graag gegeten en het na kletsen was ook meer dan gezellig. Swift kon tevreden zijn met dit resultaat en nu maar afwachten hoeveel deelnemers er volgende week zullen komen voor de training. Want het OldStars handbal vind elke vrijdag plaats rond de klok van half 10 tot 11.00 uur. Voor meer informatie kan men een mailtje sturen naar i.mulkens@swifthelmond.nl. We zijn benieuwd en houden het uiteraard in de gaten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.