Ook taluds Zonnedauwsingel ‘kaalgeschoren’

Bewoners van de wijk Dierdonk zijn nog steeds boos en verbaasd over het maaibeleid van de gemeente. Nadat eerder al de taluds aan de Parnassiasingel werden ‘kaalgeschoren’, was het nu de beurt aan de Zonnedauwsingel in dezelfde wijk.

De taluds aan de Parnassiasingel en Zonnedauwsingel liggen er kaal en troosteloos bij. Terwijl de gemeente juist een natuurvriendelijk maaibeleid wil voeren. “Hele stukken platgemaaid hier op de Zonnedauwsingel. En het maaisel wordt vervolgens ook niet afgevoerd. We begrijpen er helemaal niks meer van”, aldus een van de wijkbewoners. “Dus ecologisch verantwoord, ho maar!”

Eerder al klaagden wijkbewoners over het maaien van de gemeente Helmond aan de Parnassiasingel, waar de taluds helemaal kaal zijn gemaaid. “Nog voordat de in het voorjaar opkomende boterbloemen en pinksterbloemen tot bloei konden komen. En dat terwijl op andere singels in de wijk de taluds nu wel volop in bloei staan. Waarom is dat? En wie heeft dat bedacht?”, zo sprak een van de wijkbewoners vorige week.

‘In Helmond worden grasvelden in de openbare ruimte op verschillende momenten in het jaar gemaaid tussen maart en oktober. Hoe we het gras onderhouden, verschilt per locatie’, zo valt te lezen op de informatiepagina van de gemeente. Hier lees je meer over de verschillende typen onderhoud. Bij het onderhoud ter plekke houdt de gemeente bijvoorbeeld ook rekening met de verkeersveiligheid. Daarbij worden uitzichthoeken vaker gemaaid. Maar of dat ook hier aan de Parnassiasingel en Zonnedauwsingel het geval is, is nog onduidelijk.

[Foto: Fons Lustenhouwer]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *