• Oosterse markt

De Oosterse Markt die op zondag 6 september werd gehouden in het centrum van Helmond startte vrij rustig. Maar langzamerhand stroomde het publiek toch toe. Het werd zo druk en gezellig dat er al snel gedanst werd.

Een echtpaar begon fijn te dansen, al was het wel van korte duur. Twee mensen van toezicht en handhaving sommeerden de dansende mensen toch uit elkaar te blijven tijdens het dansen. Ook een kraamhouder die een tafeltje had neer gezet waaraan enkele mensen zaten te eten werd gesommeerd de tafel te verplaatsen, verder van het publiek af. Enkele omstanders begonnen een beetje te mopperen maar de handhavers waren onverbiddelijk en de kraamhouder was toch zo verstandig zijn tafel te verplaatsen, met excuses aan de etende mensen van die tafel.

Op de markt begaf je je niet alleen in de oosterse sferen. Iets verderop stond een wagentje waar heerlijke grote stroopwafels werden bereid en verkocht. De twee stroopwafelbakkers deden goede zaken want alleen de geuren lieten je al watertanden. Verder stonden er kramen van allerlei glaswerk, kleding, tappazplanken en andere koopwaar. Kortom, er was weer van alles te krijgen en te bezichtigen.

Roofvogels te bezichtigen

Ook de grote stand met roofvogels trok veel aandacht. Enkele uilen en andere roofvogels van groot tot klein waren te bezichtigen. De Valkerij Nadicia had zelfs een prachtig exemplaar van een konijnuil bij zich. Deze uil was nog geen 30 cm groot. Er was ook een dame met een papegaai aanwezig. Ook de reusachtige raaf trok veel bekijks.

Op de kop van de Markt stond zanger Will Claase te zingen. Zijn genre bestond uit country & western, linedance & traditionals, rock-‘n-roll en easy listening. En dat het in de smaak viel bij de mensen bleek wel dat er steeds meer mensen (toch) een dansje waagden al keken ze wel soms angstvallig om zich heen of er geen handhavers in de buurt waren. Het moment de suprême was eigenlijk wel de twee oosterse danseressen die in hun mooie gewaden de dansen demonstreerden uit Sumatra en Bali. Het was al met al toch een vrolijke en gezellige markt waar natuurlijk ook veel gesmuld kon worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  Nellie Reply

  Wat jammer dat wij Indische ( inwoners binnenstad)dat niet wisten.
  In welke krant is het gepubliceerd?
  Was het wel bekend bij de KBO.?
  Wanneer komt het weer?

  M.vr.gr.
  Nellie Buiteman.

 2. Avatar
  Wilma Reply

  IS DIT HET NIEUWE NORMAAL
  Ze waren gewoon aan het dansen alleen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *