Op expeditie in Kasteel Helmond

Het WALHALLAb, Kasteel Helmond en de Bibliotheek Helmond-Peel bundelen hun krachten en organiseren een gave activiteit voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De kinderen gaan op expeditie naar Kasteel Helmond!

In drie bijeenkomsten leren kinderen meer over het kasteel en over de geschiedenis. Kinderen kunnen vooraf kiezen op welke manier ze meer over het kasteel willen leren. Ze kunnen hiervoor aansluiten bij de workshops van het WALHALLAb of van de bibliotheek.

Rondleiding

Op woensdag 5 april start de expeditie met een rondleiding door Kasteel Helmond. Afhankelijk van de keuze van het kind wordt er extra aandacht besteed aan de bouw van het kasteel (WALHALLAb) of aan de manier waarop het verhaal van het kasteel wordt verteld met de digitale technieken van nu (bibliotheek). De kinderen maken tijdens de rondleiding foto’s die ze kunnen gebruiken op expeditiedag 2 en 3.

WALHALLAb of bibliotheek

Op woensdag 12 en 19 april gaan de kinderen zelf aan de slag in het WALHALLAb of in de bibliotheek met de opdracht van hun keuze.

In het WALHALLAb gaan kinderen aan de slag met het maken van hun droomkasteel met behulp van styropor of met het tekenen van een harnas en het maken van een echt maliënkolder met metalen ringen. In de bibliotheek maken ze een digitale rondleiding door het kasteel met de foto’s die ze zelf hebben gemaakt. Ze combineren beeldmateriaal met tekst om een vette digitale rondleiding te maken.

Aanmelden

Via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten kun je je (klein)kind aanmelden voor de expeditie. Voor 3 woensdagmiddagen betaal je in totaal 15 euro. De bijeenkomsten vinden plaats op 5, 12 en 19 april en duren telkens van 14.00 tot 16.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *