Onder grote belangstelling is op zondag 2 oktober de beurs Op je Gezondheid geopend in wijkhuis de Geseldonk. De beurs is een initiatief van Kansrijk Mierlo-Hout samen met vele partners. Wethouder Cathalijne Dortmans opende de beurs samen met Jan Drouen, initiatiefnemer van Kansrijk Mierlo-Hout. Zij prees het initiatief en opende de beurs met een klap op de ‘kop van jut’ in het gedeelte van de beurs waar diverse partijen ‘meer bewegen’ probeerden te promoten.

Zo’n veertig organisaties op het gebied van gezondheid, bewegen en gezond eten waren op de beurs aanwezig. De beurs is vanwege coronamaatregelen al twee keer uitgesteld. Op deze zondag kon de beurs rekenen op grote belangstelling vanuit Helmond en omliggende dorpen. Velen lieten de bloeddruk controleren en genoten van de gezonde hapjes en drankjes. Bezoekers konden zich laten testen op bloedsuiker en inspanningstest. Vele artikelen op het gebied van gezondheid, goed slapen, gezond eten en ontspanning werden op de beurs aangeboden. Vele afspraken voor consulten en proeflessen voor sportactiviteiten werden gemaakt.

Of de beurs nog een vervolg gaat krijgen? De grote belangstelling voor deelname was er in ieder geval wel. De standhouders waren zeer tevreden over het verloop en de organisatie gaat zich beraden over een vervolg in de toekomst. Wil je meer weten over Kansrijk Mierlo-Hout neem dan een kijkje op de website of kom eens gezellig ontbijten op maandagochtend in de Geseldonk. Maak kennis met de vrijwilligers van Kansrijk Mierlo-Hout en doe mee.

Kansrijk Mierlo-Hout gaat binnenkort ook starten met een begeleide leefstijlverandering. Dit betreft theoretische kennis, gezond koken en begeleide beweging door Jibb+.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *