Open dag en festival gunnen blik in Huis voor de Stad

Heb je altijd al eens rond willen kijken in het Huis voor de Stad in Helmond? Dat kan binnenkort. Want tijdens het Festival voor de Stad op zaterdag 22 juni zijn de deuren geopend voor iedereen die het nieuwe gebouw van binnen wil bekijken. Het festival zelf vindt die dag plaats op het plein bij het Huis voor de Stad. Dan is er van alles te zien en te beleven op het plein, voor jong én oud. Uiteraard is de toegang gratis. En je hoeft je nergens voor aan te melden. 

Het Festival voor de Stad start op zaterdag 22 juni vanaf 11.00 uur. Dat gebeurt onder begeleiding van een aantal acteurs van de jubilerende Helmondse toneelvereniging Genesius. Tegelijk openen dan ook enkele festivalacts. Vanaf dat moment is er op het plein de hele dag van alles te zien en te  beleven. Verschillende theateracts, zoals Turbo Touw Tornado en Bram de Visserman, zorgen voor de sfeer, met veel interactie voor jong én oud.

Route
Bezoekers volgen zelfstandig een route door het gebouw. Deze route voert je langs alle bijzondere plekken, waaronder de werk- en vergaderomgeving. Ook kom je tijdens dit bezoek als bezoeker meer te weten over de bouw en duurzaamheid van het gebouw. En voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet. Hierbij kunnen de kids op zoek gaan naar bijzondere feitjes over de duurzaamheid van het nieuwe gemeentehuis.

Workshops en meer
Op de vierde verdieping, in de Torenkamer met uitzicht over Helmond, geeft stadskunstenaar Daisy Roefs workshops over hoe je met fotografie maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen in beeld kunt brengen. Daarnaast vinden er in de raadzaal twee kinderspreek(half)uren plaats met het college van B&W. Tegelijk leer je meer over het bijzondere kunstwerk van Maurice van Venrooij. Bovendien verzorgt Rob Mientjes een voordracht van zijn haiku’s (gedichten) over het Huis voor de Stad.

Openingsshow
Om de opening van het Huis voor de Stad te vieren start om 14.30 uur op het plein van het Huis voor de Stad een bijzondere openingsshow. Hierin opent burgemeester Blanksma officieel het Huis voor de Stad, samen met de inwoners. Ook kun je daarbij genieten van optredens van de Helmondse harmonieën, het Lambardikoor, Dave Vermeulen, Januss en zangeres Vonne van den Broek. Het festival en de open dag eindigen rond 17.00 uur.

Duurzaam en toekomstbestendig Huis voor de Stad
Met de bouw van het Huis voor de Stad kiest de gemeente er bewust voor om te voldoen aan de hoge eisen omtrent duurzaamheid. Tijdens de open dag vind je in het gebouw meer informatie over de duurzame verhalen die over het Huis voor de Stad te vertellen zijn.

Meer informatie en het laatste nieuws over het Festival van de Stad vind je op www.helmond.nl/huisvoordestad.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *