Op woensdagavond 9 september, zijn in een klein gezelschap in verband met het corona, in Het Speelhuis de Open Monumenten Dagen van start gegaan.

De organisatie had liever gezien dat de zaal helemaal gevuld was met gasten, maar ook ligt  het corona virus dwars. Niet te min werd het toch een leuke en gezellig avond. De gasten kwamen binnen  met muzikale ontvangst door een Violiste.  Er waren een aantal sprekers, zoals de voorzitter van de OMD. Michael Rieter, wethouder Antoinette Maas en ook de nieuwe voorzitter van de Monumenten werkgroep. Ook werd er afscheid genomen van Jan van Bussel. Deze man heeft zich vele jaren ingezet voor de Helmondse monumenten, binnen de werkgroep Monumenten. Ook Bart van den Akker, van het Home Computermuseum, kreeg de gelegenheid om zijn museum te promoten voor het komende Open Monumenten Weekendweekend. Tot slot waren ook de voormalige kasteelbewoners, Jan Berleaer III en Philipine van Ruijschenberg, aanwezig en lieten zien en horen hoe  leuk, leerzaam en levendig geschiedenis kan zijn. Ze komen oorspronkelijk uit verschillende tijdsperioden en hoe bijzonder is het dan, als ze elkaar op deze avond hier ontmoeten!  Aanstaande weekend 12 en 13 september, zijn een aantal plekken in het kader van het open Monumenten Weekend  gratis te bezoeken. Dit zijn onder andere het Kasteel, het Jan Vissermuseum bij het Kapelekke van Binderen, het Home Computermuseum aan de Noord Koninginnewal, Het Baken aan de Pastoor van Leeuwenstraat,Het Speelhuis, Hanssen Art Design en Creahuys33.. Iedereen is er van harte welkom op deze dan van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *