Zondag 18 september was er weer de open sportdag in Helmond georganiseerd. Helaas zat het weer een beetje tegen, maar toch ging de wijkreporter even langs enkele verenigingen om te zien of er animo was bij de mensen om te kijken of ze een leuke sport konden ontdekken.

Door tijdgebrek kon de wijkreporter, maar enkele adressen af en wat hij zag, viel niet tegen. Bij het eerste bezoek aan het Tienerhuis (skateboarden, fietsen en steppen) was het een rustige bedoeling. Helaas waren er geen kinderen die iets wilden doen bij het Skatepark.

Het tweede adres was bij sportpark Espendonk bij de tennis/padel vereniging. Daar waren enkele kinderen die kwamen kijken en al bezig waren met de lessen.

Daarna volgden Mulo honk/softbal en Handboogvereniging Recht door zee. Bij Mulo was het wel wat drukker en er waren hier enkele kinderen die ijverig bezig waren met de honkbalknuppel en de handschoenen. Ook hier kregen ze aanwijzingen van de ervaren sporters en er was er zelfs een knaap die al aardig tegen een bal kon meppen. Bij de Handboogvereniging kreeg een jongen uitleg hoe de verschillende handbogen werkten en er was een goed voorbeeld aanwezig want er werden ook wedstrijden gehouden door volwassenen.

Het bezoek eindigde bij Swift handbal. Daar waren ze net klaar met de oefeningen, maar het meisjesteam D1 van Swift wilden wel even poseren voor de foto.

Op weg naar huis kwam ik nog de bootcamp groep van Sterk met Suzan (www.bootcamproute.nl) tegen die behoorlijk fanatiek aan het trainen waren op het plein in Brouwhuis. Ze trainen elke week op dinsdag en zondag. Dus het was toch een sportieve dag in Helmond. Hoe het verder in Helmond was weet ik niet, maar het blijkt dat sporten toch een favoriete bezigheid is bij de bewoners van Helmond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.