De ontlading was groot op het mizunalle-plein bij West-Ende toen Carnaval werd geopend door de nieuwe prins en het prinske. Na een toespraak van Marcel Stevens en de voorzitter van de Keiebijters werden de namen bekend gemaakt van de twee prinsen die dit jaar het carnaval mogen voor gaan. Toine Brabers is prins Briek de XLIX en prins Briekske is Broos Swinkels.

Na de huldiging van burgemeester Elly Blanksma was de sleutelceremonie. Inmiddels was het vat Prinsenbier al aangeslagen en staat niets Carnaval meer in de weg. Alleen moest de kei nog uit de grond. Maar sommige feestvierders keken wel een beetje vreemd op toen zij hoorden dat de kei niet uit de grond kwam maar afgeleverd werd op een vrachtwagen. De kei werd opgehesen en neergezet voor het podium, maar dat maakte de sfeer er niet minder om. Het was erg druk op het plein en dat is niet vreemd na één jaar zonder Carnaval. De aanwezige carnavalsverenigingen lieten het bier goed smaken en de stemming was op en top. Het Carnaval kan beginnen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.