Opening mobiele jongeren ontmoetingsplek in Mierlo-Hout

Wethouder Cathalijne Dortmans opent woensdag 22 juni van 13.30 tot 14.30 uur de mobiele jongeren ontmoetingsplek (JOP) in Mierlo-Hout. De plek komt bij de skatebaan en de voetbalvelden van RKSV in Mierlo-Hout. Vorig jaar zijn twee JOP’s in Brandevoort geopend bij wijze van proef.

De ervaringen in Brandevoort zijn positief en de JOP’s voldoen aan een lang gekoesterde wens om jongeren in Helmond een eigen plek te geven. Jongeren in Mierlo-Hout hebben samen met Jongerenwerk, politie, handhaving en de wijkraad meegewerkt aan de komst van de JOP.

Tijdens gesprekken hebben jongeren bij het jongerenwerk, de wijkraad en Jeugdvriendelijke Stad aangegeven dat ze op weinig plekken mogen samenkomen. Maar dat er wel een grote wens is voor aan aparte plek, waar ze weinig tot geen overlast veroorzaken in Mierlo-Hout. Nadat de gemeente een locatie had aangewezen, zijn omwonenden geïnformeerd. Dit is gebeurd door persoonlijke gesprekken te voeren en flyers uit te delen met contactgegevens. Ook is er een bewonersbijeenkomst geweest, waarin afspraken zijn gemaakt over gedragsregels van de jeugd en het schoonhouden van de JOP.

Wethouder Dortmans opent de JOP in Mierlo-Hout (Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.