Opening DitisHelmond radiostudio met 24 uur uitzending

De afgelopen periode zijn de organisaties van de lokale media Ditisonzewijk en Omroep Helmond in elkaar geschoven. Sinds 1 januari is de naam DitisHelmond. Op allerlei gebieden zijn er mooie stappen voorwaarts gezet. Heel zichtbaar is dat alle onderdelen van de organisatie samengebracht zijn op de 5de verdieping van het gebouw van LEVgroep. Daar is ook een nieuwe radiostudio gerealiseerd. Die wordt vrijdag officieel geopend door wethouder Antoinette Maas. 

De oude radiostudio in de Cacaofabriek is opgeruimd, radiomakers kregen een cursus en inmiddels maken ze allemaal hun eigen programma’s vanuit de gloednieuwe studio met het mooiste uitzicht op Helmond. Daarom wordt het tijd om eindelijk de nieuwe start van DitisHelmond te vieren én de radiostudio met een officieel tintje te openen.

Opening

Vrijdag 18 juni om 12.00 uur wordt – coronaproof – de nieuwe radiostudio  geopend door wethouder Antoinette Maas. Op dat moment start ook een 24-uursuitzending op de radio met daarin allerlei Helmondse gasten en optredens. Deze marathonuitzending wordt op zaterdag 19 juni om 12.00 uur afgesloten door burgemeester Elly Blanksma.

Onderdelen van de radiomarathon zijn ook op internet, sociale media en tv te volgen. Uiteraard is het belang van een goede lokale omroep en nieuwsvoorziening op tv, radio, internet en social media voor stad, inwoner, bedrijf en instelling prominent onderwerp van gesprek.

Corona

Allerlei regels zijn versoepeld, maar DitisHelmond is nog voorzichtig. Daarom is het aantal bezoekers tijdens de opening en de marathonuitzending beperkt. Later, als alles weer helemaal normaal is, kunnen nieuwsgierige en belangstellende Helmonders tijdens een open dag komen kijken en kennismaken met de medewerkers. Nu blijft het nog beperkt tot enkele genodigden.

De uitzending op de radio is te volgen via de Ether FM 107.2 MHz en via Kabel 94.4 MHz.

Livestreams

Hou ook social media zoals Facebook, Twitter en Instagram in de gaten. Daar wordt regelmatig een livestream getoond. Het programma Puur Hollands tussen 18.00 en 20.00 uur met live optredens vanuit de studio van bekende zangers en zangeressen uit Helmond en omgeving is bijvoorbeeld live op tv te volgen.

Speciale reportage

Op tv wordt uiteindelijk een compilatie van de 24-uurs uitzending inclusief de opening en afsluiting uitgezonden. Ook is speciaal in dit kader een tv-reportage gemaakt. Van Stadsradio Helmond tot DitisHelmond, vanaf komend weekend te zien.

De radiostudio is mede mogelijk gemaakt door hulp van Corporatiefonds Rabobank Helmond en Stichting Welzijnszorg.

Foto: Het programma van de marathonuitzending

Planning op de foto is nog onder voorbehoud van veranderingen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. j.h.w van stiphout Reply

    ik wil wel eens komen kijken naar de nieuwe radiostudio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.