Opening steun- en ontmoetingspunt Schabbert

In de afgelopen twee jaar heeft de Schabbert (voormalige kerk aan de Nachtegaallaan en ook bekend als het Rode Kruisgebouw) zich ontwikkeld tot een steun- en ontmoetingspunt voor de bewoners van Helmond-Noord. Door de coronamaatregelen kwam het nooit tot een officiële opening. Dat gebeurt alsnog op zondag 26 juni om 11.30 uur door wijkwethouder Gaby van den Waardenburg.

Aansluitend aan de opening is er een informatiemarkt, optredens van het zangkoor De Vrolijke Noten, demonstraties van Jibb+, verkoop door bewoners van eigen gemaakte creaties, infostands van Rode Kruis, Why me en Be Bizzy. Ook aan de kinderen is gedacht met verrassingen en een springkussen. De markt duurt tot 16.30 uur. Met deze activiteit hoopt het bestuur dat nog meer bewoners de weg naar de Schabbert kunnen vinden.

Activiteiten

Vanaf 1 maart 2019 wordt het gebouw gehuurd door de wijkraad Helmond-Noord ondersteund door een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Helmond. Ook het Rode Kruis gebruikt nog een deel van het gebouw.
In de coronatijd zijn in de Schabbert tal van activiteiten opgezet zoals: eetgroepen voor alleenstaanden, bewegen met Jibb+, inloopmorgen met knutselgroep en middagen voor kinderen. Verder geeft de Schabbert onderdak aan zelfhulpgroepen, aan een covidgroep, cursussen van het Rode Kruis, activiteiten voor blinden- en slechtzienden en kwetsbare ouderen. Daarnaast is er een wekelijks spreekuur door de gemeente waar bewoners terecht kunnen met vragen en opmerkingen.
Ook is er nog ruimte voor initiatieven van de bewoners.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.