Op 2 april is de opening van het speeltuinseizoen. Voorzitter Patrick Kweens van speeltuin de Rijpelroets vertelt wat er allemaal bij komt kijken om de speeltuin mooi en veilig te houden.

Het is namelijk niet zo dat aan het eind van het seizoen de speeltuin dichtgaat en dan het jaar daarop weer opengaat. Vanaf november wordt er achter de schermen hard gewerkt om de speeltuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De toestellen worden gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Zodat alles weer allemaal schoon en veilig is voor het volgende seizoen.

Voor de speeltuin de Rijpelroets zijn in totaal 14 vrijwilligers, waarvan vijf vrijwilligers in het klusteam. Die zorgen ervoor dat alles weer mooi en veilig is. Ze zijn een half jaar bezig met het onderhoud.

Het is een vereniging waarvan de jeugd lid kan worden. Voor € 15,- kunnen ze een abonnement kopen voor het hele seizoen. Ze zijn dan van maandag tot en met zaterdag welkom in de speeltuin. De speeltuin is open tot en met de herfstvakantie. Ook is het mogelijk om per dag een kaartje te kopen.

Ondanks dat tegenwoordig veel gezinnen naar het buitenland op vakantie gaan, zijn er ook nog gezinnen die dat niet kunnen betalen. Die maken graag gebruik van de speeltuin. Mochten die de speeltuin niet kunnen betalen, dan kunnen ze dit aanvragen bij Stichting Leergeld. Oekraïense vluchtelingen kunnen de abonnementen cadeau krijgen.

Voor meer informatie zoals de openingstijden en de prijzen van de Rijpelroets kijk op: https://www.speeltuinrijpelroets.nl  

Hier ziet u ook wat er verder nog wordt georganiseerd door de speeltuin, zoals disco-avonden en dergelijke.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.