Op woensdag 11 mei werd de Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark in Helmond officieel geopend. Door wethouder Erik de Vries, directeur-bestuurder Robin Verleisdonk en oud-directeur Ruud Hakvoort van de bibliotheek Helmond-Peel. Ook nog enkele leerlingen van de Silvester Bernadette school waren er aanwezig om de openingshandeling te verrichten.

Over publieke belangstelling had men niet te klagen. Ondanks dat nu pas de opening was, is er al veel gebruik gemaakt van de recent opgebouwde Verhalenspeeltuin. Het was ook wel te verwachten, omdat het een gelegenheid is die zeer open is en op de jeugd toch een aantrekkingskracht heeft.

De Verhalenspeeltuin

Wethouder Erik de Vries vertelt over het moment dat Ruud Hakvoort, voormalig directeur van de bibliotheek, met het idee bij de gemeente kwam. “We hebben niet lang na hoeven denken over het idee van de bibliotheek. Het is een prachtig initiatief in een kindervriendelijke stad,” aldus de Vries. Hij vroeg speciaal aandacht voor de fondsenwervers, die volgens hem de droom van de Verhalenspeeltuin werkelijkheid hebben gemaakt. Op initiatief van de Bibliotheek Helmond-Peel is in samenwerking met de gemeente Helmond, sponsoren, kinderen en vrijwilligers de Verhalenspeeltuin gerealiseerd. In het park tegenover de bibliotheek kan de jeugd naar hartenlust ontdekken en spelenderwijs in aanraking komen met taal en verhalen.

Programma

Er was een straks tijdsprogramma opgesteld. Om drie uur werd het openingswoord door wethouder Erik de Vries gedaan, waarna Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder de Bibliotheek Helmond-Peel het woord nam. Vervolgens waren de leerlingen van de Silvester Bernadette basisschool aan de beurt.

Natuurlijk hoort er bij een opening ook een drankje en dit proostmoment gebeurde met champagne en alcoholvrije bubbels voor de leerlingen. Door Susan van der Linden  werd het verhaal van Piep voorgelezen, in de nabijheid van voorleesbus Blikkie. De afsluiting van deze feestelijk opening, vond plaats met een hapje en drankje in het restaurant bij de bibliotheek. Meer informatie: www.verhalenspeeltuin.nl

Buitenspeeldag

Op 8 juni, de Nationale Buitenspeeldag, organiseert de bibliotheek een feestelijk en leerzaam programma in de Verhalenspeeltuin. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Van 11.00 tot 12.00 uur is er een Boekjes en Buiten: Babbels voor kindjes van 0-4 jaar met het thema ‘Lente en buitenspelen’. Van 13.30 tot 15.30 uur kunnen kinderen  genieten van het verteltheater ‘Verhalen van Annie’, een muziek- en dansworkshop en voorleesbus Blikkie. En misschien is Piep van de Bieb er ook. Op 8 juni wordt ook het Verhalenspeeltuin Doeboekje vol met leuke opdrachten gepresenteerd. De opdrachten kunnen in de Verhalenspeeltuin uitgevoerd worden. Het boekje is gratis en vanaf 8 juni op te halen in de bibliotheek.

© Tekst en foto’s Henk van Dijk

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk. Dank voor deze mooie foto’s. Het begint een echt familiepark te worden.

 2. j.h.w van stiphout Reply

  hallo Henk,
  goed idee een kinderspeeltuin midden in de stad, en nog leerzaam.

  Henk bedankt voor alle Foto’s van de diverse evenementen.

  Henk nog een vraag je zou foto’s sturen van de roldrukmachine.

  B.V.D
  met vriendelijke groet,
  Jos van stiphout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.