Openingstijden gemeente en afvalinzameling feestdagen

Vanwege Kerst en Nieuwjaar zijn de openingstijden van de gemeentelijke kantoren gewijzigd. Ook zijn er een aantal veranderingen met betrekking tot de afvalinzameling in de maand december.

Gemeentelijke kantoren met Kerst en Nieuwjaar gesloten

De gemeentelijke kantoren zijn gesloten op donderdag 17 december vanaf 16.00 uur, op 25 december (1ste Kerstdag) en op 1 januari 2021. Dit geldt voor de volgende locaties: Stadswinkel, Zorg en Ondersteuning (bezoekadres Zandstraat 94), het Stadskantoor en ’t Cour.

Balie Zorg & Ondersteuning

De balie bij Zorg & Ondersteuning (Zandstraat 94) is gesloten van 28 december tot en met 1 januari 2021. Zorg & Ondersteuning is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur via 14 0492, optie 2.

Milieustraat en afvalinzameling 

Vanwege de feestdagen zijn er verschillende wijzigingen van de openingstijden van de Milieustraat en afvalinzameling. In dit bericht vindt u een overzicht van de bijzonderheden.

Openingstijden Milieustraat

De Milieustraat aan de Gerstdijk 1 in Helmond is gesloten op:

  • Donderdag 24 december vanaf 15.30
  • vrijdag 25 december
  • zaterdag 26 december
  • donderdag 31 december vanaf 15.30 uur
  • vrijdag 1 januari 2021

Voor de rest van de maand december gelden de standaard openingstijden. Namelijk: maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Maak om de milieustraat te bezoeken een afspraak via www.helmond.nl/afspraak.

Aangepaste ophaaldagen huishoudelijk afval
Op eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag wordt er geen afval opgehaald. Dat betekent dat die ophaaldagen op een ander moment worden ingehaald. Valt de standaard ophaaldag voor afval op vrijdag? Vul dan postcode en huisnummer in op www.deafvalapp.nl om te zien wanneer de inhaaldag plaatsvindt.

Let op: de inzameldienst rijdt op inhaaldagen met een andere bezetting dan normaal en kan daarom vroeger (of later)  langskomen. Zet de container en/of PMD-zak daarom voor 7.30 uur aan de straat.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *