Operatie Steenbreek in heel Helmond

Tegels eruit, planten erin! In Helmond helpen de inwoners om de stad steeds groener te maken, dankzij operatie Steenbreek. Bij operatie Steenbreek vervangen inwoners tegels uit hun tuinen voor planten en struiken om hun tuin groener te maken. De gemeente helpt inwoners hierbij en stelt gratis plantjes, aarde en het advies van hoveniers beschikbaar. Dat gebeurt ook weer op 12 maart.

Na twee succesvolle edities is het zaterdag 12 maart weer tijd voor een Operatie Steenbreek. Deze keer in heel Helmond. Alle Helmonders kunnen aan deze actiedag meedoen. Dé kans om tuin groener en de wijk een stukje mooier te maken. Lever stoeptegels in en ontvang daarvoor tuinplantjes en tuinaarde. Op drie locaties in de stad staan inleverdepots. Hier kan iedereen tot 5 m2 tuintegels inleveren en tuinplantjes ophalen. Ook staat er een hovenier bij voor gratis advies.

De inleverdepots staan op de volgende locaties:
– Binnenstad: Heistraat (bij het parkeerterrein Lidl)
– Helmond-Oost: Azalealaan (tegenover de Jumbo)
– Brandevoort: kruispunt Herenlaan en Lauwerstraat

Groen is goed

Steeds vaker hebben we te maken met heftige regenbuien, extreme hitte en langere periodes van droogte. Dit veroorzaakt vaak overlast: straten of kelders lopen onder water en de temperatuur in de stad loopt hoog op. Door tegels in tuinen te vervangen door groen komt er meer ruimte voor de natuur, kan het regenwater beter in de bodem zakken en worden riolen minder belast. Het trekt meer dieren aan, zoals vogels en bijen, de temperatuur in de zomer is aangenamer en er is minder fijnstof. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.

www.allelichtenopgroen.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.