Ophef over Helmonds raadslid Manfred Smol van FvD

Gemeenteraadslid Manfred Smol van Forum voor Democratie in Helmond is door uitspraken op zijn anonieme Twitteraccount in opspraak gekomen. Hij vergeleek op Twitter onder andere Mark Rutte en Hugo de Jonge met nazi-kopstukken. Ook wenst hij hen een nare dood in Siberië toe. Omroep Brabant kwam een en ander op het spoor.

Omroep Brabant meldt vandaag verder dat onder andere de Vlaamse viroloog Marc van Ranst ook doelwit was van Smol. De viroloog noemt naar aanleiding van de berichtgeving op Omroep Brabant de positie van het Helmondse raadslid onhoudbaar.

Smol werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart, naast fractievoorzitter Theo Heller, gekozen als tweede raadslid voor Forum voor Democratie in de raad Helmond.

Valse naam

Smol zou volgens Omroep Brabant sinds begin dit jaar een account op Twitter hebben, waarop hij onder zijn eigen naam zijn mening deelt over de politiek en media. ‘Er is nog een tweede account. Dat gebruikt hij al sinds 2010 en hierop is hij (onder een valse naam) een stuk uitgesprokener.’ Omroep Brabant stelde vast dat het account van Smol is omdat hij hierop in 2015 publiekelijk zijn telefoonnummer deelde met een helpdeskmedewerker van Sunweb. Dat nummer gebruikt hij tot op de dag van vandaag’, schrijft Omroep Brabant.

De regionale omroep meldt verder dat loco-burgemeester Erik de Vries eerst een gesprek wil met het Helmondse raadslid voor hij een reactie geeft. Wel zegt hij tegen Omroep Brabant dat ‘vergelijkingen tussen huidige politici en personen uit de Tweede Wereldoorlog onacceptabel zijn’.

Het anonieme Twitteraccount van Smol zou inmiddels verwijderd zijn.

Reactie fractievoorzitter

Fractievoorzitter Theo Heller reageert donderdagavond op het Twitteraccount van FVD_Helmond: “Wij hebben kennis genomen van de berichten in de media over een Twitter account. Wij doen niet mee aan trial bij media en gaan zelf onderzoeken wat hier aande hand is. Uiteraard neemt FVD afstand van alle uitingen die niet door de beugel kunnen.”

Bron: Omroep Brabant

Manfred Smol bij zijn beëdiging tot raadslid voor Forum van Democratie in Helmond (Foto: Henk van Dijk)

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.