Opnieuw 250.000 euro voor samenwerking lokale omroepen

De lokale omroepen DitisHelmond, Siris in Asten-Someren en DMG Deurne krijgen samen opnieuw 250.000 euro uit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het geld is bedoeld voor de verdere gezamenlijke professionalisering en de samenwerking richting één streekomroep.

“Het is heel belangrijk dat de steun wordt voorgezet”, zegt secretaris Jan van Duren van Dit is Helmond. Dit jaar zijn met geld van het stimuleringsfonds al meerdere professionele redacteuren aangetrokken. Zij doen naast de vrijwilligers verslaggeving in de gezamenlijke verzorgingsgebieden. “We willen dicht bij ons publiek staan en continuïteit bieden in onze nieuws- en informatievoorziening.”

Veel vertrouwen

Van Duren is lid van de stuurgroep van zes mensen die de richting van de samenwerking van de drie omroepen bepaalt. “We hadden verwacht opnieuw voor steun in aanmerking te komen want we kregen eerder al positieve feedback. Het geeft veel vertrouwen dat we op de goede weg zijn.”

Volgens Van Duren wordt momenteel vastgesteld hoe de gezamenlijke journalistieke koers gaat worden op internet, televisie, radio en nieuwe media. “De neuzen staan in dezelfde richting. We hebben een gemeenschappelijke punt op de horizon bepaald. Dat is uitgewerkt in een vastgestelde roadmap,” legt Van Duren uit. We kunnen nu verder met een gezamenlijke streekredactie. Later wordt beslist hoe dat allemaal juridisch vorm gaat krijgen.

Samenwerking en streekvorming

Steeds meer lokale omroepen spannen zich de laatste tijd in om actief de samenwerking op te zoeken. Dat heeft het kabinet opgelegd omdat de financiering van lokale omroepen in Nederland binnenkort verandert door een wetswijziging. Deze subsidieregeling is daar een voorbereiding op.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dit is Helmond Paul van Asseldonk - Redactie

redacteur/verslaggever Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *