Opnieuw gratis plantjes in ruil voor tegels in Helmondse buurten

Tegels eruit, planten erin! Dat geldt weer voor morgen, 25 september. Dan wordt de actie Operatie Steenbreek weer gehouden. Dit keer in De Waart, Annawijk, Helmond Oost, Overspoor en Helmond Centrum. Inwoners kunnen helpen om de stad groener te maken, te beginnen met hun eigen tuin. Morgen hebben ze weer de kans van 9.00 tot 15.00 uur.

In het kader van de Operatie Steenbreek, halen inwoners tegels uit hun tuin en krijgen daarvoor gratis plantjes van de gemeente. Twee keer per jaar gebeurt dat in één of enkele wijken of buurten in de stad.

Op drie centrale punten is een depot ingericht waar bewoners tegels en geel zand kunnen inleveren en gratis planten kunnen ophalen. Hierbij zijn hoveniers aanwezig om bewoners advies te geven en te helpen. De depots staan op de volgende locaties:

  • Annawijk en Overspoor: tegenover het wijkhuis aan de Hoogheindsestraat 24
  • Centrum en De Waart: Heistraat 65 op grasveld naast de Lidl
  • Helmond-Oost: Parkeerterrein Kentalis, Hortensialaan 87

Steeds vaker hebben we te maken met heftige regenbuien, extreme hitte en langere periodes van droogte. Dit veroorzaakt vaak overlast: straten of kelders lopen onder water en de temperatuur in de stad loopt steeds meer op. Doordat tuinen steeds vaker betegeld zijn, is er minder ruimte voor de natuur. Meer groen betekent dat het regenwater beter in de bodem kan zakken, riolen minder belast worden, de temperatuur in de stad lager wordt, er minder fijnstof is. Mensen voelen zich dan prettiger en gezonder.

Wethouder Andrew Harijgens is ook aanwezig zaterdag. Vanaf 11.00 uur staat hij bij het depot aan de Heistraat en helpt mee met het uitdelen van de planten.

www.allelichtenopgroen.nl

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.