Opnieuw relschoppers en ME in Helmond

Ook op maandagavond zijn er weer relschoppers op pad in het centrum van Helmond. Met een spoor van vernielingen achter zich latend. De ME is net zoals zondagavond opgeroepen om in te grijpen.  Er werd met stenen gegooid en vuurwerk afgestoken. 

De ME kwam vanaf de Hobbemalaan richting Pauluskerk. In kleine groepjes trekken groepjes jongeren richting centrum. Aan de Heistraat is het relatief rustig. Helmond Centrum adviseerde vanmiddag ondernemers  om alles wat los buiten stond, vast te zetten of naar binnen te halen. Supermarkten, zoals AH XL, zijn eerder gesloten. AH heeft het pand gebarricadeerd. Bij de Pannehoeve stond er ME voor de deur om ervoor te zorgen dat de jongeren niet de ramen in gingen gooien.

De politie wist vanmiddag al via diverse oproepen op social media dat er mogelijk weer relschoppers naar de stad zouden komen. “Onze boodschap aan iedereen die dat van plan is, denk na en blijf thuis, We treden hard op en dat geldt ook voor het Openbaar Ministerie. Dus, vergooi je toekomst niet.”

Wat betreft de gasten die nu Helmond onrustig maken, die hebben deze boodschap van de politie vast niet gelezen.

Burgmeester Blanksma

Eerder op de dag deed burgemeester Blanksma al een statement eruit over de onrust van zondagavond. “Gisteravond was het onrustig in de stad. Een groep relschoppers keerde zich tegen de politie en gebruikte geweld. Deze gewelddadigheden hebben voor mij niets met het recht op demonstreren te maken. Geweld tegen politiemensen en hulpdiensten is volstrekt onacceptabel.” Ook dat statement mocht dus niet baten voor de relschoppers van maandagavond.

Vernield bushokje, een persoon wordt aangehouden en ME verzamelde zich bij De Braak. Groepjes jongeren verzamelen zich op de hoek van kruispunt Paulus potterlaan met Jan van Goyenlaan Foto’s: Liam Toll

    

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 11 reacties

 1. Avatar
  Hilda Reply

  Vreselijk.Wat staan wij er goed op,over de hele wereld
  Dit heeft niets met corona te maken.Dit zijn relschoppers,die iedere reden aanpakken om te rellen.Zo komen wij nooit van corona af !! Op pakken snel procedure straffen.Enkel band.Raak jij hierdoor jevwerk kwijtbeigen schuld.20% minder bijstand en geen ww.
  Daarna verplicht 3 maanden 5 dagen per week de maatschapij helpen.Je kunt ze niet zwaar genoeg straffen

 2. Avatar
  Mai Reply

  Ik vraag me af waar de ouders van deze terroristen van kinderen zijn. Toen ik net na 19 uur van Pannehoeve wegreed liepen ze er al rond om te vernielen. Hoek Jan van Goijenlaan kruising Pauluspotterlaan stond een auto met kapot geslagen raam, bushok gesloopt overal glas. De ouders eens zwaar straffen. Mij maken ze niet wijs dat deze ouders niet op de hoogte zijn van hun prinsjes en prinsesje uit vreten. Misschien als ze er zelf niet op kunnen of willen letten uit huis plaatsen.

 3. Avatar
  A Staal Reply

  En mocht er een keuze gemaakt moeten worden voor een levensreddende coronabehandeling niet de ouderen maar de relschoppers achteraan.

 4. Avatar
  wim Reply

  Deze jongens maken alleen maar een stadement dat het niet goed te keuren is wat het kabinet soet met de mensen !!! Al keur ik geweld af ik heb er wel begrip voor

 5. Avatar
  Bruno Reply

  Complimenten aan de politie en gemeente. Deze zomer hadden we in de wijk wat overlast van de illegale bokswedstrijden. En dan vooral van de toeloop van sensatiezoekers. Hierop hebben ze proactief gereageerd door social media te monitoren en ook met de befaamde brief aan ouders, later dit dit jaar.

  Ook nu heb ik het idee dat ze er bovenop zitten. Top!

 6. Avatar
  MARIJ Reply

  WAT WORDEN VEEL MENSEN BANG HIERVAN
  LAAT HET AUB OP HOUDEN SVP ZET HET LEGER IN

 7. Avatar
  Kaat Reply

  He hersenloos figuur die de afgelopen dagen plunderen, mensen bang maken, vernielen etc hier moet je eens over nadenken!!!

  Wat zullen je ouders het fijn vinden dat jij een STRAFBLAD hebt gekregen en de familie te schande hebt gemaakt.
  Maar het gaat verder over jouw toekomst met je STRAFBLAD
  Een vriendin? Denk aan je strafblad geen meisje of jongen wil jou het heeft geen toekomst
  Werk? Wat denk je welke werkgever wil jou met je strafblad
  Een huis huren? Strafblad
  Een huis kopen? Strafblad
  Een rekeningnummer openen? Strafblad
  Een verzekering afsluiten? Strafblad
  Is dit bovenstaande het waard geweest om je zo te gedragen de afgelopen dagen?
  Bezint eer ge begint en geef jezelf nog een toekomst want met je strafblad zal het niet lukken.
  Op dat moment zou ik uit Nederland vertrekken naar een land waar je strafblad niet bovenwater komt, alleen vliegen tja dat strafblad kan je ook nog eens heel veel ellende opleveren bij het vluchtverkeer.
  Was dat gedrag nou echt alles waard om je gehele toekomst weg te gooien?
  Wordt wakker uit deze horror droom

 8. Avatar
  Marleen Reply

  Het verwijt dat de jongeren in een crisis zitten is onzin, nee het is niet makkelijk, want het overgrote deel van de jeugd gedraagt zich. Dit zijn ordinaire relschoppers en moeten hard aangepakt worden. Stuur ze naar de militaire dienst om ze discipline bij te brengen.

 9. Avatar
  Frans Reply

  Ik vind dat onze burgemeester Blanksma meer naar buiten moet trede om haar burgers tot rust moet manen, we moeten dit samen doen !!!!!!!!!

 10. Avatar
  Toon Reply

  Opruimen dat tuig!!!!!!
  En in een echt oorlog gebied dumpen.
  Kan kunnen ze rellen TUIG

 11. Avatar
  Lorretta Reply

  Verzamelen bij een verpleegtehuis waar talle ouderen mensen de strijd tegen Corona verliezen en zorgpersoneel hun aller best doen om zo goed mogelijk zorg te bieden in deze moeilijke tijd… en dan net buiten de deur dit.
  Hoe kan dat dan?
  Zeker hard aanpakken. Dit kan gewoon toch niet!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *