Opnieuw spoorwerkzaamheden na recent groot onderhoud

ProRail kondigt opnieuw spoorwerkzaamheden aan voor de weekenden van 19 mei en 2 juni. Tijdens deze periode zullen er opnieuw geen treinen rijden tussen 00.00 en 07.00 uur vanwege het slijpen en vernieuwen van de spoorstaven. De werkzaamheden lopen vanaf de Cacaofabriek in Helmond tot aan Tegelen.

Onlangs lag het treinverkeer nog 14 dagen stil vanwege het vernieuwen van de spoorstaven. ProRail legt uit dat het bij de werkzaamheden op 19 mei gaat om een reguliere onderhoudsnacht. “Daarbij voeren we verschillende werkzaamheden uit, waaronder het slijpen van spoorstaven voor een optimale treinervaring. Ook vervangen we enkele spoorstaven op specifieke locaties waar snellere slijtage is opgetreden.”

Belemmeringen
ProRail verduidelijkt verder dat niet alle werkzaamheden tijdens de vorige afsluiting zijn voltooid: “Deze pakken we nu aan tijdens de onderhoudsweekenden. De eerste nacht zal plaatsvinden op zondag 19 mei, gevolgd door een tweede nacht op zondag 2 juni.” Op de vraag waarom ProRail niet alle werkzaamheden in één keer heeft uitgevoerd, antwoordt een woordvoerder: “Dat kan verschillende redenen hebben. Denk aan slechte weersomstandigheden die noodzakelijke leveringen hebben belemmerd.”

Mogelijke hinder
ProRail streeft ernaar de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken, maar erkent tegelijkertijd dat sommige mensen afhankelijk zijn van het spoor en dan ook hinder kunnen ondervinden. “We benadrukken het belang van een goed spoornetwerk en hopen met het groot onderhoud gedurende deze twee weekenden de toekomstige overlast voor reizigers verder te verminderen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *