Oproep aanmelden voor Groene Pluim

Helmond heeft tientallen ondernemers die dagelijks werk maken van duurzaamheid. Zij verdienen het om extra erkenning en waardering te krijgen. Daarom roept de gemeente Helmond duurzame ondernemers op om zich aan te melden voor de Groene Pluim.

De Groene Pluim is een blijk van erkenning en waardering voor duurzame ondernemers. Stichting De Groene Pluim wil met dit landelijke initiatief ondernemers stimuleren om positief bij te dragen aan het klimaat. “Helmond telt steeds meer ondernemers die bezig zijn met duurzaamheid of circulariteit”, zegt wethouder Arno Bonte. “Met het uitreiken van de Groene Pluim zetten we die ondernemers extra in het zonnetje.”

De Groene Pluim

De gemeente Helmond steunt de Groene Pluim en roept duurzame ondernemers op om zich aan te melden. Een jury bekijkt of de inzendingen bijdragen aan een aantal Sustainable Development Goals (SDG’s). Aanmelden voor deelname aan de stimuleringsprijs De Groene Pluim is kosteloos. Bovendien levert het inspiratie en positieve publiciteit op. De winnaar wordt tijdens de Nationale Klimaatweek in het najaar bekendgemaakt.

Elkaar inspireren

De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels 300 aangesloten bedrijven en 50 Groene Pluimhouders. Veel bedrijven zijn actief bezig met duurzaamheid en dragen op een positieve manier bij aan het klimaat. “Soms hebben ondernemers zelf niet door hoe goed ze al bezig zijn. Of vinden ze een duurzame bedrijfsvoering zo vanzelfsprekend dat ze daar zelf nauwelijks actief over communiceren”, aldus Bonte. “Naar die ondernemers zijn we juist op zoek voor de Groene Pluim. Ze kunnen een inspiratiebron zijn voor andere ondernemers om hun bedrijf te verduurzamen. En laten zien dat verduurzamen niet duur hoeft te zijn, Sterker nog: behalve maatschappelijke winst kan het ook geld opleveren.”

Aanmelden

Ondernemers in Helmond kunnen zich aanmelden tot en met 4 augustus 2023, via de website www.degroenepluim.nl. De uitreiking van De Groene Pluim vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november 2023).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *