Oproep: acht gedupeerden toeslagenaffaire melden zich

Na de oproep van wethouder Erik de Vries op 13 januari via onder andere DitisHelmond hebben zich acht gedupeerden van de toeslagenaffaire gemeld. Twee daarvan waren al bekend bij de Belastingdienst. Een woordvoerder van De Vries meldt dat de Belastingdienst tot nu toe 116 namen doorgegeven heeft (stand van 25 februari).

Met al deze mensen wordt persoonlijk contact gezocht. “Tot nu toe hebben we met 48 gezinnen gesproken. Daarvan hebben er zeven aangegeven dat ze extra hulp kunnen gebruiken”, zegt de woordvoerder. Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook in Helmond. De gemeente wil deze inwoners zo goed mogelijk helpen. Gedupeerden kunnen zich nog steeds melden.

“De verhalen die we horen zijn indrukwekkend en schrijnend. Wat het meeste indruk maakt is, hoeveel impact deze affaire heeft op alle facetten van iemands leven. De meeste inwoners die we hebben gesproken, geven aan dat ze zonder hulp verder kunnen. Een aantal mensen vraagt wel om extra ondersteuning vanuit de gemeente.” Voor die extra ondersteuning heeft de gemeente Helmond budget en capaciteit vrijgemaakt.

In de toeslagenaffaire werden ouders van jonge kinderen door de Belastingdienst valselijk beschuldigd van fraude met de vergoeding kinderopvang.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *