Oproep HomeComputerMuseum voor laptops

Door de opgelegde regels en het sluiten van de scholen, heeft het HomeComputerMuseum een enorme aanvraag voor de laptops van stichting Leergeld te verwerken. Stichting Leergeld helpt de gemeente Helmond om kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben, toch de mogelijkheden te geven om te leren werken met een laptop. De vraag is momenteel groter dan het aanbod.

Het HomeComputerMuseum levert al geruime tijd laptops voor mensen die aangewezen zijn op de Stichting Leergeld. De  laatste tijd is de vraag enorm toegenomen, omdat schoolkinderen nu thuis les krijgen via de computer. De medewerkers van het HomeComputerMuseum  werken hard om alle binnen gekregen laptops te controleren en te voorzien van een modern besturingssysteem. Maar, de vraag is nu dus bijna groter dan het aanbod. Daarom roep het HomeComputerMuseum mensen op om niet gebruikte laptops in te brengen. Het gaat om laptops die in staat zijn om Windows 10 te draaien.

Dagbesteding

Dankzij dit werk biedt het HomeComputerMuseum  ook een dagbesteding aan mensen die een werkfit-traject volgen. Op dit moment zijn er vanwege de coronacrisis minder mensen aanwezig om de taken te vervullen. Daar tegenover staat dat de mensen die er wel zijn, blij zijn met hun werk. Veel van deze vrijwilligers zitten anders alleen thuis. In de reparatieafdeling wordt de anderhalve meter regel in acht genomen.

Live rondleiding

Het HomeComputerMuseum is actief op social media. Met name op Youtube wordt bijna dagelijks een filmpje geplaatst. Zo ook van de recent ontvangen arcadekast: https://www.youtube.com/watch?v=PZkpiwgqqCI

Aanstaande zaterdag, 28 maart is het mogelijk om live op internet een korte rondleiding te volgen in het museum. Dit wordt gestreamed via Facebook en Youtube. Het begint rond 15:00 uur.

Meer informatie over winkeltijden en reparaties, zie www.homecomputermuseum.nl

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *