Opslag synthetische drugs ontdekt aan Eerste Hogedijk

In een bedrijfspand aan de Eerste Hogedijk in Helmond is vanmorgen een opslaglocatie voor synthetische drugs ontdekt. In het pand werd een man aangehouden. Volgens de politie zijn er onder andere chemicaliën en eindproduct, vermoedelijk amfetamine, gevonden.

Er was al eerder informatie binnengekomen bij de politie dat er in het pand drugs zouden liggen. Daarop werd er een onderzoek gestart en uiteindelijk volgde daaruit de inval waarbij een arrestatieteam is ingezet. De man die door het arrestatieteam is aangehouden draagt de Poolse nationaliteit en is 41 jaar oud. Hij was als enige in het pand waar duizenden liters chemicaliën waren opgeslagen. Vermoedelijk gaat het om amfetamine, daarvan werd namelijk ook een hoeveelheid gevonden.

De politie is nog bezig met onderzoek samen met de specialisten van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen). Zij zijn waarschijnlijk nog een hele dag bezig met het technische onderzoek, inventarisatie van de aangetroffen chemicaliën en het veilig afvoeren daarvan. Het gaat hier volgens de politie om een opslaglocatie en niet om een productiepand.

De politie doet verder onderzoek. Tips? Laat het weten via 0900-8844.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *