Orange The World organiseert actie “Stop geweld tegen vrouwen”

Orange the World is een internationale campagne van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Wereldwijd worden gebouwen oranje lampen belicht in de periode 25 november tot 10 december. Soroptimistclub Helmond-Peelland heeft het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat ook in de regio Helmond gebouwen oranje kleuren.

Het Oranje licht staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. In Nederland doen ruim 100 steden mee. Voorzitter van Soroptimistclub Helmond-Peelland Marianne Smits vertelde dat in 2019 de gevels van o.a. De Cacaofabriek, Kuijpers Installaties en AAE oranje kleurden. “Voor dit jaar willen we meer gebouwen oranje aanlichten en via de media aandacht vragen voor de campagne. Want het is schokkend dat 1 op 3 vrouwen slachtoffer is van lichamelijk of seksueel geweld. En de urgentie wordt alsmaar groter: huiselijk geweld neemt toe tijdens de Coronacrisis.”

Soroptimistclub Helmond-Peelland

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dat doen we op internationaal niveau door de VN en de Raad van Europa te adviseren en lokaal door goede doelen te steunen en initiatieven op te zetten. Er zijn wereldwijd 3000 clubs in 130 landen met ruim 80.000 leden.

De campagne

Niet alleen bedrijven steunen de campagne. Ook het college van B&W van de regio Helmond steunt de campagne. Op middelbare scholen gaan leerlingen in gesprek over geweld tegen vrouwen. Het is belangrijk dat jongeren hier over mee praten.

Voor meer informatie en donatie.

Klik hier

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *