Ik heb u in november laten weten dat er, in het kader van Orange de World, geweld tegen vrouwen, een speciaal project is opgestart. Er is toen de start gemaakt met het bekleden van een Social Sofa, door de Soroptimistclub Helmond-Peelland. Een enthousiaste groep dames is ermee aan de slag gegaan. Het blijft voor deze dames toch wel monnikenwerk, om al die gekleurde mozaïek stukjes op de bank te lijmen.

Ik kreeg van Ingrid,  een van de vaste stafdames een bericht dat er vandaag twee speciale gasten zouden komen mee helpen met het mozaïeken van de bank. Voor mij dan natuurlijk een reden om te gaan kijken wie die helpers dan wel waren. Bij aankomst in het atelier van de geweldige gastheer Roel Hanssen aan de Kromme Steenweg, trof ik twee bekende raadsleden. Het waren Nathalie Peijs en Jeanne Janssen, die het idee ondersteunen van de Social Sofa als symbool voor ‘Geweld tegen Vrouwen’. Zij wilden graag een aandeel leveren. Misschien roept deze medewerking aan de Social Sofa,  nog andere vrouwelijke raadsleden op hun aandeel te leveren.

Klaar

Navraag bij de organisatie over het tijdstip waarop de Social Sofa klaar moet zijn, leverde de datum van 8 maart op. Op deze datum is het de Internationale Vrouwendag en daarom moet hij af zijn. Er zal dus doorgewerkt moeten worden, in die twee maanden die er nog maar te gaan zijn. Er kan niet elke dag aan gewerkt worden, omdat de vrijwilligers, die er mee bezig zijn ook nog andere dingen te doen hebben. Er komen ook regelmatig mensen langs die aan het wandelen zijn en zien dat er daar binnen iets gebeurt. Om zich te overtuigen van wat het is, komen ze toch maar eens even door het raam kijken. Als ze dan zien wat de dames aan het doen zijn en hoe mooi het zal gaan worden, steken ze hun duim op bij vertrek ter aanmoediging. De bijgaande reportage laat u zien, hoever de plakwerkzaamheden aan de Social Sofa zijn gevorderd.

© Tekst en foto’s: Henk van Dijk

 

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

    Mooi project .
    8 maart is internationale vrouwendag!

  2. Gert H.M. Bouten Reply

    Duidelijke fotorapportage. Dank hiervoor.
    Wat een werk, maar wel een fantastisch initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *