Carien van de Sande (19 jaar) uit Helmond heeft een plan bedacht voor Helmondse studenten die een kamer zoeken. Haar idee: biedt jongeren een plek aan in een verzorgingscentrum. Dat heeft  volgens haar voordelen voor zowel jongeren als ouderen.

Het is over het algemeen bekend dat jongeren op zoek zijn naar studentenkamers, maar dat er te weinig worden aangeboden. Dat zette Carien aan het denken. Ze las over soortgelijke initiatieven elders in het land: studenten krijgen een kamer aangeboden voor een lagere prijs, mits zij vrijwilligerswerk doen voor de ouderen. Pluspunten: ouderen en jongeren komen meer met elkaar in contact, het is voor beiden goed om te praten met een andere generatie. “Vooral in deze tijden heeft iedereen elkaar nodig”, zegt Carien.

Het plan in Helmond

Carien wil dit initiatief ook graag uitvoeren in Helmond. De stad staat niet bekend als een studenten stad, maar jongeren willen er graag wonen. “Het idee is vooral voor studenten bedoeld die graag op zichzelf willen wonen en verantwoordelijk kunnen zijn.” Carien vond het raar dat dit idee nog niet werd uitgevoerd in Helmond. “Dus wil ik ervoor zorgen dat de gemeente Helmond zich mee inzet om van dit plan, werkelijkheid te maken.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *