ORO bestaat dit jaar 25 jaar. Ze zijn er natuurlijk al wel veel langer, maar in 1996 werd de Stichting Rijtven en de Othmarusstichting samen gebracht onder ORO. Als je jarig bent, mag je dat vieren en ook natuurlijk trakteren. Omdat ze bij  ORO het geluk van hun cliënten het belangrijkste vinden, hebben ze daar een idee bedacht.

Ze  laten in dit feestjaar dat ze 25 jaar bestaan, 25 wensen van hun cliënten uitkomen. Er kwamen meer dan honderd aanvragen voor een wens binnen en op  22 april zijn 25 lootjes getrokken uit alle ingestuurde wensen. Er moest nu hard gewerkt worden, om die 25 wensen te gaan regelen.

Zo heeft ook Kim, die verzorging doet voor Jan Keulens, te horen gekregen dat haar aanvraag voor Jan in de prijzen is gevallen. Jan woont in het tehuis in Gemert.  Hij is een liefhebber van draaiorgels en draaiorgelmuziek en daar hebben we in Helmond een heel mooi museum van gekregen, dus dat treft. Er staat in het museum een mooi klein draaiorgel, dat noemen ze daar “onze Klenne “ , daar zou Jan wel eens heel blij mee kunnen zijn.

Loods 20

Op vrijdagmiddag 2 juli wordt naar de nieuwe Loods 20 gereden in Helmond, want hierin is naast het EDAH museum, ook het Orgelmuseum gevestigd. Hier kan Jan zijn hartje ophalen, bij al die prachtige grote en kleinere orgels. Jan Keulens en Kim worden door de vrijwilligers, die hun al staan op te wachten, onthaald met koffie en gebak want dat hoort bij een feestje. Hierna wordt hij naar het draaiorgel “onze Klenne “ gebracht.  Het pak met de muziek wordt er op gelegd en ingevoerd en nu draaien maar. Wat geniet Jan van deze verrassing, die hem hier overkomt en wat hij zo geweldig mooi vindt. Dat het draaien niet zo simpel en ook wel inspannend is, laat hij wel blijken als hij begint te puffen en even wil pauzeren.

Cadeau

In deze pauze krijgt hij van het bestuur een heel klein miniorgeltje dat hij op tafel kan zetten en aan het slingertje kan draaien, om er Helmondse draaiorgelmuziek uit te krijgen. Bovendien krijgt hij ook nog een DVD, die helemaal vol staat met muziek van de orgels uit het draaiorgelmuseum. Maar als klap op de vuurpijl wordt hem ook nog aangeboden, dat de vrijwilligers met het draaiorgel “onze Klenne “ naar  zijn tehuis in Gemert komen.  Zo hij aan zijn medebewoners kan laten horen en  zien, hoe mooi deze draaiorgelmuziek klinkt en hoe goed hij kan draaien, aan dit draaiorgel. Dit was dan een van de 25 wensen die in vervulling is gegaan en Jan Keulens gelukkig heeft gemaakt.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. j.h.w van stiphout Reply

    hallo Henk,

    Een wens voor Jan Keulens door Kim aangevraagd, een goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.