Oud-topvoetballer Willy van de Kerkhof veilt WK medailles

Oud-topvoetballer en Helmonder Willy van de Kerkhof heeft besloten zijn WK medailles van 1974 en 1978 te veilen. Daarnaast veilt de voormalig voetballer, die furore maakte bij PSV en het Nederlands elftal, nog veel meer eremetaal uit zijn loopbaan.

Tijdens het WK van 1974 speelde Van de Kerkhof geen minuut, maar bij de tweede WK deelname in 1978 was hij onmisbaar en speelde alle wedstrijden. Nederland werd bij beide WK’s tweede. De medailles die hij won worden nu geveild en zijn getaxeerd op €10.000,- per stuk of hoger. Niet alleen de WK medailles staan op de agenda bij de veiling, maar ook de medailles van de gewonnen Europa Cup 1 finale in 1988, de gewonnen UEFA cup finale in 1978 en de medaille na de derde plaats op het EK in 1976.

Naast de medailles kunnen er nog veel meer memorabilia uit de collectie van Van de Kerkhof worden gekocht. Denk aan gesigneerde (wedstrijd)shirts, vaantjes, trofeeën, PSV-items en andere voetbal souvenirs. De live veiling vindt op 23 juni plaats door Heritage Auctions Europe in IJsselstein.

Alle items zijn te bekijken via deze link

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.