(Oud-)voorzitters zien Polaris winnen

De mannen van VC Polaris speelden afgelopen zaterdag onder het toeziend oog van maar liefst zes (oud-)voorzitters. Dit maakte de wedstrijd tegen Donki Shot bijzonder, mede omdat het niet was geregisseerd vanuit de club. VC Polaris was in de wedstrijd tegen de mannen uit Den Dungen heer en meester en won de wedstrijd met 4-0.

Oud-voorzitter Wil van Loon, 90 jaren jong, is nog regelmatig bij de wedstrijden van de vaandelteams te vinden. Dit doet hij in zijn huidige vrijwilligersrol als correspondent voor de schrijvende pers. Oud-voorzitter Peter van Bree (penningmeester Stichting Polaris) zorgt wekelijks voor de foto’s, Willem de Vries (bestuurslid Stichting Polaris, scheidsrechter, trainer) stond achter de bar, Loek van Poppel (78, vaste supporter heren 1), Wouter Stronkhorst (64) én huidige voorzitter Marc Donkers complementeerden het illustere en trotse zestal.

In de ruim 60-jarige historie van Polaris ontbraken deze middag slechts Guido van de Kerkhof en Walter Boumans als oud-voorzitters. Mede dankzij de tomeloze inzet van deze mannen, is Polaris al decennia lang een bekende naam in volleyballend Zuid Nederland. Gezelligheid en prestatie gaan hier hand in hand, en met name de mannen lijken hier momenteel het meest van de profiteren.

Polaris – Donki Shot

Dat het met de toekomst ook wel goed zit, bleek uit de wedstrijd tegen Donki Shot. Van de jonge selectie van Polaris is slechts één speler niet opgeleid door de club. Niet onbelangrijk is dat deze jonge ploeg kans maakt om volgend jaar te promoveren naar de landelijke eerste divisie. Iets wat sinds de jaren ’80 niet meer is gebeurd! Een mooi compliment voor trainer Jaap van Bussel.

Polaris won de wedstrijd tegen Donki Shot met 4 – 0. De setstanden waren 25-12, 25-13, 25-14 en 25-8. Volgende week in Bergschenhoek zal Polaris om 17.15 uur aantreden tegen Volley-to-Be. Bij winst blijft de druk op koploper Sliedrecht Sport in stand.

 

(Foto’s en verslag: VC Polaris)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *