Oude boom begeeft het op de Limburghof

Aan de Limburghof in de wijk Rijpelberg is dinsdagmiddag een oude boom omgevallen. De zware wind zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Maar tegelijk wijst Charles van de Waarsenburg van de Belangengroep Rijpelberg op een structureler probleem: “Veel bomen hier in de omgeving staan op omvallen. Bewoners maken zich daar behoorlijk zorgen over.”

Of de bewuste boom is bezweken onder de windstoten of al eerder verzwakt is door een inslag of rot, is nog onduidelijk. Maar volgens Charles van de Waarsenburg van Belangengroep Rijpelberg is er sowieso meer aan de hand. “Veel bomen aan deze en omringende straten in de wijk staan op omvallen. Veel bomen vertonen rot en zijn verzwakt en van veel bomen hangen de takken los. Vroeg of laat gaat het mis en belandt zo’n boom op een langslopende wijkbewoner. We hebben de gemeente er al diverse keren op aangesproken, tot nu toe nog zonder resultaat.”

Een buurtbewoner neemt de schade op

Rondje

Dat de boom juist op dit moment is omgevallen is wel heel erg toevallig, zegt Van de Waarsenburg. “We hebben vanochtend nog een rondje gemaakt met het bestuur en zagen al dat er flink wat bomen zijn verzwakt. Daarom willen we ook actie gaan ondernemen en de gemeente mobiliseren om de situatie eens goed te bekijken. Voordat er straks ongelukken gebeuren.”

Een onderaannemer heeft de boom inmiddels verwijderd

Een onderaannemer heeft de omgevallen boom inmiddels in stukken gezaagd en afgevoerd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *