De Oude Toren en de voormalige gereformeerde kerk komen in beeld tijdens de nieuwe rondleiding door kerken met een herbestemming.

Stadsgids Jan van Bussel neemt je mee naar de voormalige gereformeerde kerk aan de president Rooseveltlaan, dat inmiddels een woonhuis is. De kerk had de vorm van een ark en werd in 1996 ontkerkelijkt. Het pand werd flink verbouwd en kreeg bestemming woonhuis. Inmiddels heeft een andere familie zijn intrek genomen. In hun opdracht werd de voormalige kerk opnieuw verbouwd. Met behulp van een architecte werd het bijzondere pand ingericht als een sfeervolle woonruimte. Marie-Jose Putmans woont in deze voormalige kerk en vertelt over haar passie voor dit pand, waarop nu de naam: L’Arc-en-ciel prijkt.

Ook neemt Jan een kijkje in de Oude Toren in Stiphout, de toren is overgebleven van de voormalige St. Trudokerk. Inmiddels is er in Stiphout een nieuwe Trudokerk gebouwd, maar over de Oude Toren weet Jan nog enkele geschiedkundige verhalen te vertellen. Bekijk de reportage via DitisHelmond of via Lokale omroep DitisHelmond TV

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *