Oudejaarsconference Joop Vos cadeau aan de stad

Traditiegetrouw wordt er ieder jaar afwisselend in De Cacaofabriek en Het Speelhuis een oudejaarsconference gehouden. Dit jaar doen deze Helmondse culturele instellingen de oudejaarsconference van Joop Vos cadeau aan de bewoners. Via de livestream-installatie van Het Speelhuis wordt de voorstelling opgenomen en op 31 december gratis voor iedereen online beschikbaar gesteld.

Dit jaar blikt Joop Vos vanuit Het Speelhuis terug op afgelopen jaar. Per voorstelling mogen maar dertig bezoekers aanwezig zijn. Daar bedachten de Helmondse cabaretier en de culturele instellingen wat op. ,,De Helmonder heeft dit jaar al zoveel mooie dingen moeten missen, dus we bieden de oudejaars aan’’, vertelt theaterdirecteur Jochem Otten.

De oudejaarsconference wordt volgens oorspronkelijk plan vier keer voor publiek gespeeld op dinsdag 29 en woensdag 30 december. Die conference wordt opgenomen. Vervolgens is die opname vanaf donderdag 31 december vrij beschikbaar via de websites van De Cacaofabriek en Het Speelhuis.

Mooie dingen
,,Als culturele instellingen willen we voor mooie dingen zorgen in de stad’’, aldus Otten. Nu het publiek minder goed te bereiken is door de beperkte zaalcapaciteit, zijn zowel Het Speelhuis als De Cacaofabriek op zoek naar andere mogelijkheden om die rol te blijven vervullen. ,,Daarom is het mooi om als theater bijvoorbeeld mee te werken aan een programma als Serenade van Stef (KRO-NCRV), maar ook om bekende Helmonders naar de  huiskamers te brengen.’’

Het Speelhuis heeft geïnvesteerd in een livestream-installatie. Die techniek biedt het theater de mogelijkheid om professioneel opnames te maken en om die naar huiskamers en verzorgingstehuizen te streamen.  ,,Het is erg mooi dat we de oudejaars op deze manier kunnen doen. Je maakt zo’n voorstelling tenslotte over en voor de stad’’, aldus Vos. ,,Helmond staat centraal: wat is hier het afgelopen jaar gebeurd en hoe hebben wij met z’n allen gereageerd op het virus.’’ Het wordt geen klaagzang: ,,Het is juist mijn kijk op de positieve kant van deze pandemie en tijd.”

Online beschikbaar

Die voorstelling komt gratis online beschikbaar voor alle Helmonders. Zowel op de site van Het Speeluis als De Cacaofabriek. De link komt op 31 december om 12:00 uur online en blijft gedurende de resterende kerstvakantie – tot en met 3 januari – te zien.

Joop Vos aan het werk Foto: Dave van Hout

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *