De Helmondse autohandelaar en bokstrainer Sjef Weber heeft zijn eigen boek. Het eerste exemplaar van ‘Sjef de sloper’ overhandigde Sjef afgelopen zaterdag persoonlijk aan zijn ouders.

Dat gebeurde op de Markt in Helmond. Daarbij kreeg ook Wim Brouns, bedrijfsleider van Super Sociaal, 25 gratis boeken om weg te geven in de winkel. In een kraampje op de Markt lagen alle boeken uitgestald. Rond 11.00 uur in de ochtend waren veel familieleden, vrienden en bekenden al op de been om bij de presentatie aanwezig te kunnen zijn. Nadat Sjef Weber zijn ouders dankte en hen het gesigneerde boek overhandigd had, moest de autohandelaar en bokstrainer aan de slag om alle andere boeken te signeren die gekocht werden.

Arnold Otten, schrijver van ‘Sjef de Sloper’, zag het met een glimlach aan. Hij ging, op aandringen van Cor van Gils, met Weber in gesprek om met hem terug te blikken op zijn leven.  Het boek is verkrijgbaar bij het bedrijf van Sjef Weber of in de Boksschool. 

Landelijke bekendheid

Sjef Weber is niet alleen bekend als autohandelaar en bokstrainer. Samen met zijn kickboksende schoonzoon Nieky Holzken kreeg hij bovendien landelijke bekendheid door realitysoaps op RTL5 en Spike. Voor het boek voerde schrijver Arnold Otten heel wat indringende gesprekken met Sjef. Ook sprak hij uitvoerig met vader Tommie, schoonzoon Nieky en broer Hendrik.

Openhartig

Het boek geeft een inkijkje in de achtergrond van de wereld van woonwagenbewoners. Tommie en Sjef vertellen over het leven op het kamp aan de Deurneseweg. En Sjef kijkt openhartig terug op zijn leven als kind, bokser, voetballer en als trainer en schoonvader van Nieky Holzken. Gevoelige onderwerpen als discriminatie en prostaatkanker schuwt de 61-jarige daarbij niet.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *