Ouwe Sok: recordpoging Langste-Waslijn-Met-Sokken uitgesteld

De recordpoging van ‘n Ouwe Sok voor het wereldrecord Langste-Waslijn-met-Sokken wordt uitgesteld tot voorjaar 2022. “Maar van uitstel, komt geen afstel”, laat projectleider Tahné Kleijn weten. Maar liefst 100.000 sokken, evenzoveel wasknijpers en ruim 8 kilometer waslijn: dankzij de inzet van honderden Helmoders werden ze in nog geen half jaar tijd verzameld. De perfecte basis voor een mooi evenement tijdens de dag van de armoede. Maar de coronamaatregelen steken er een stokje voor.

‘n Ouwe sok hoopt met verschillende acties in totaal minimaal € 50.000,- op te halen. Dit is € 20,- per kind onder de armoedegrens. Met het geld was het de bedoeling om een feestelijke dag te organiseren voor 2500 kinderen. Tijdens de laatste persconferentie werd al duidelijk dat alle evenementen vanaf 26 september verplicht gebruik moeten maken van de corona check-app. Voor ’n Ouwe Sok wil dat zeggen dat de recordpoging van een open ‘speelveld’ verplaatst wordt naar een afgesloten event. “Daarbij kunnen we geen aansluiting zoeken bij de nabijgelegen horeca en overige ondernemers in het centrum van de stad. Dit past niet bij het inclusieve karakter en het streven om er een feestje van te maken voor alle Helmonders”, schrijft Kleijn.

Sokpoppen

Vandaar het uitstel. De definitieve datum wordt zo snel mogelijk aangekondigd. ’n Ouwe Sok gaat ondertussen door met haar doelstellingen; kinderen die leven onder de armoedegrens in het zonnetje zetten. Dat gebeurt met diverse activiteiten. Kleijn: “Zo onderzoeken we de mogelijkheden voor een speciale kerstactie en komen de komende maanden nog meer leuke veilingitems online. Daarnaast gaat ’n Ouwe Sok in samenwerking met het Kunstkwartier de Helmondse verzorgingstehuizen en wijkhuizen langs om sokpoppen te maken. Het doel is om tijdens de recordpoging 2500 van deze poppen te hebben. Deze staan symbool voor alle Helmondse kinderen onder de armoedegrens.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *