Overlast Annawijk en Suytkade opgelost

Stankoverlast hield gemoederen in de Annawijk en Suytkade flink bezig. Buurtbewoners hadden last van stank die uit de riolering omhoog kwam. De gemeente hoopt er nu een oplossing voor gevonden te hebben.

Het ging voornamelijk om de Hoogeindsestraat en Postelstraat, waar nieuwe woningen gebouwd worden. er werd rioolwater geloosd in de Nieuwe Aa waardoor de stankoverlast ontstond.

Woningcoöperatie woCom laat in een reactie weten dat het inderdaad ging om aanpassingen van rioleringen. “Bouwbedrijf van Montfort heeft voor woCom aan de Hoogeindsestraat en Postelstraat 21 nieuwe woningen gebouwd. Binnenkort worden de laatste woningen opgeleverd. Voor aanpassingen aan de riolering heeft de gemeente Helmond destijds opdracht gegeven.”

Gemeente Helmond

De gemeente heeft in een reactie op de klachten een brief gestuurd naar alle bewoners in en om de omgeving van de twee straten. Daarin staat dat de gemeente actie heeft ondernomen. “Op vrijdag 19 maart hebben we het water van de Nieuwe Aa ververst.” Het water is toen met een grote pomp uit de Nieuwe Aa weggepompt en op het riool geloosd. “We gaan ervan uit dat zo de stank verdwijnt en het water weer normaal van kleur wordt.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *