Overtredingen en aanhoudingen bij handhavingsactie Binnenstad

De gemeente en de politie hebben donderdag 9 juli bij een gezamenlijke actie in de Helmondse binnenstad een verkeerscontrole gehouden en drie adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie. 

De politie en de boa’s van de gemeente waren gisteren zichtbaar aanwezig onder andere met een verkeerscontrole in de binnenstad. Er zijn 30 boetes uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen, zoals fout parkeren, rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed van drugs. De politie zette ook een rollerbank in, waarmee bromfietsen en snorfietsen getest kunnen worden op hun maximale snelheid. Hierbij bleek dat 14 voertuigen harder konden dan is toegestaan. Ook bleken deze voertuigen niet aan de keuringseisen te voldoen. 

Overtredingen en aanhoudingen 

In één van onderzochte panden werden 120 gram henneptoppen en een grote hoeveelheid zakken en pepperspray in beslag genomen. Twee verdachten zijn hiervoor aangehouden. Hier werd ook illegaal gegokt op voetbalwedstrijden. Het gebruik van het pand kwam niet overeen met de vergunning die ervoor is afgegeven. Na de aanhoudingen werd de zaak gesloten omdat er geen leidinggevende meer aanwezig was.

In een ander pand is ongeveer 10 kilo shisha-tabak in beslag genomen, omdat hierover geen accijns was betaald. Ook zijn er in dit pand signalen ontdekt die wijzen op prostitutie. Er was ook sprake van een brandgevaarlijke situatie. Op last van de gemeente heeft de ondernemer zijn nooduitgang vrijgemaakt. In het derde pand is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude en adresfraude, waarbij er meer bewoners op het adres verbleven dan staan ingeschreven. De gemeente en Senzer gaan dit onderzoeken. Ook is er een vreemdeling aangetroffen waarvan de status onduidelijk was. In een voertuig op straat werden namaak sigaretten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Samen werken aan een veilige binnenstad

De Helmondse binnenstad moet een plek zijn waar iedereen zich altijd veilig en thuis voelt. De gemeente, Belastingdienst, politie, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen om dit voor elkaar te krijgen. Deze gezamenlijke aanpak richt zich in het bijzonder op het bestrijden van de drugs-gerelateerde overlast. Door het delen van kennis en het versterken van elkaar wordt de veiligheid van inwoners en ondernemers geborgd.

(Anoniem) melden van verdachte zaken 

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *