‘Overvliegdag’ eindigt met een nat pak

Elk jaar zijn bij de scouting bij de start van het nieuwe jaar de traditionele overvliegdagen. Onze wijkreporter Hans Choufoer vloog zondag 17 september een eindje mee bij Scouting Brouwhuis.

Dit jaar een natte traditie

Scoutingleden die te oud zijn of worden voor de groep waarin zij zitten, worden tijdens overvliegdagen in een volgende groep geplaatst. Ook Scouting Brouwhuis houdt zich volop aan deze traditie. Andere jaren werden leden via de kabelbaan naar de volgende groep geroetsjt. Dit jaar besloot de organisatie vanwege het gering aantal ‘vliegers’ niet de kabelbaan op te zetten, maar te gaan overvaren. Dat gebeurde met een vlot in de parkvijver van Brouwhuis.

Vlotjes, maar af en toe niet

Het vlot was inmiddels in elkaar gezet, toen de leden kwamen aanwandelen. Onder grote belangstelling van andere leden, ouders en opa’s en oma’s werd er overgevaren. De eerste twee waren de zevenjarige Lehel en Tessa. Er werd op het vlot even flink heen en weer gedobberd, maar het was uiteindelijk ‘recht zo die gaat’. Zij gingen als bevers het vlot op en kwamen als welpen aan de overkant. Toen was het de beurt aan Bibi en Jamy, beiden 11 jaar oud. Heen gingen zij als welpen om als scouts weer terug te komen. Met nog maar enkele meters te gaan, verdwenen de twee nieuwe scouts plotsklaps in het water. Uiteraard tot groot vermaak van de mensen aan de kant.

Geslaagde overtocht

Er werden ook enkele explorers bevorderd. Bart, Iris en Gijs werden nieuwe leiders. Deze tocht ging zonder problemen. Eenmaal aan de kant werd het gebeuren gevierd op het terrein bij de blokhut van scouting Brouwhuis, enkele meters verderop. Naast koffie, thee of ranja waren er ook lekkere broodjes knakworst. De jeugd kon zich bezighouden met spellen. Dat het overvaren een succes was, staat als een paal boven water.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *