• overvliegen

Bij de Scouting Brouwhuis was het zondag 25 september erg druk. Op deze dag zouden de scouts gaan overvliegen naar een andere groep. Er stond een grote tent en daarnaast heel veel bankjes die allemaal bezet waren met voornamelijk ouders en grootouders. De jeugd liep op het terrein te spelen en te stoeien want zij vonden het best wel spannend wat er ging gebeuren: enkele jonge leden van de scouting gingen over naar een andere groep.

Het overvliegen naar een andere groep vonden enkelen toch wel heel spannend. Er waren Bevers die naar de Welpen gingen, Welpen die naar de Scouts gingen en er was een jonge dame, Iris van den Heuvel die bij de Explorers hoorde en die aan de slag ging als Beverleidster. Ook zij moest er aan geloven. De bedoeling was dat iedereen die naar een andere groep ging via de kabelbaan van ongeveer 6 tot 8 meter hoogte moest overvliegen naar de nieuwe groep die haar of hem verwelkomde met gejuich. Als er iemand echt niet durfde kon die bij uitzondering rennend naar de nieuwe groep toe.

Tussendoor werd er nog een loterij gehouden waar men leuke presentjes kon winnen of een doos tomaatjes. Er hoeft dus niet verteld te worden dat alle loten al snel waren uitverkocht. De opbrengst van de loterij, de verkoop van het eten en drinken en de opbrengst van de online veiling gaat allemaal naar MikeMSvrij. Gisteren is er in totaal 840 euro opgehaald, maar daar blijft het niet bij. Tot eind oktober is er nog een statiegeldactie; iedere vrijdagavond kan er statiegeld worden ingeleverd bij de blokhut aan het Rietven 1 in Brouwhuis. Scouting Brouwhuis gaat ervan uit dat het totaalbedrag aan MikeMSvrij boven de 1000 euro uit gaat komen.

En dankzij het mooie weer werd het een gezellige middag waar veel trotse ouders tevreden waren. Hun kind was bevorderd naar een andere groep….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Yvonne Reply

  Ik denk dat het goed is om te vermelden dat de volledige opbrengst van de loterij naar MikeMSvrij gaat

  • DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie Reply

   Yvonne,
   Dat kan nog wel. Maar weet jij hoeveel het was?

 2. André van Berlo Reply

  Hoi Hans,

  Ter aanvulling…

  Niet alleen de opbrengst van de loterij, maar ook de verkoop van het eten en drinken gaat naar MikeMSvrij, we hebben gisterenavond ook nog een online veiling gehouden via onze social media kanalen. Gisteren is er in 840 euro opgehaald. Tot eind oktober houden we ook nog een statiegeldactie; iedere vrijdagavond kan er statiegeld worden ingeleverd bij onze blokhut aan het Rietven 1 in Brouwhuis. We gaan er vanuit dat het totaalbedrag vanuit Scouting Brouwhuis aan MikeMSvrij boven de 1000 euro uitkomt.

  Met hartelijke scoutinggroet,

  André van Berlo
  Voorzitter Scouting Brouwhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.