Padeltoernooi TPCp100 groots in getallen

Tennis- en PadelClub Espendonk uit Brouwhuis hield afgelopen week hun jaarlijkse toernooi. TPCp100 Open is een groots evenement in alle opzichten. Aantal deelnemers, aantal wedstrijden, aantal speeldagen en aantal winnaars. Onze wijkreporter Hans Choufoer was aanwezig op zaterdag 2 september, de finaledag.

Groots evenement

Waar een kleine organisatie toch groots in kan zijn. Dat bewees zich op het jaarlijkse toernooi TPCp100 Open van TPC Espendonk. Niet te verwarren met het TPCp250 Open, dat in mei dit jaar voor de eerste keer werd gehouden. De organisatie, bestaande uit een 15-tal personen, zorgde ook dit jaar ervoor dat het evenement prima verliep. Het ging ook ‘maar’ om een kleine 379 deelnemers, waarvoor 244 wedstrijden in 14 verschillende onderdelen moesten worden georganiseerd, geen ‘sinekure’ dus. In de hoogste klasse, de HD100A deden er ook spelers mee die in de Nederlandse top100 staan. Dat je 244 wedstrijden niet op één dag kunt spelen, is wel duidelijk. Het toernooi was dan ook al op 23 augustus begonnen. En vandaag, 2 september, waren de finales. Ook dat weer in meervoud.

Finaledag

Geen wonder dat het gezellig druk was op de finaledag. Er moesten nogal wat finales gespeeld worden. Het terras zat snel vol, er moesten zelfs stoelen en tafels bijgezet worden. Genietend van koele verfrissingen en smakelijke hapjes was het goed toeven in het zonnetje. Voorzitter Leo Thielen gaf dan ook aan erg trots te zijn op de organisatie en de vrijwilligers omdat alles volgens plan verliep.

Bij en op de banen was het een drukke sportieve bedoening. De spelers werkten zich in het zweet. Hun fans en familie zaten op de bankjes naast de baan zenuwachtig naar de sportieve prestaties te kijken. Af en toe een harde bonk als er een bal loeihard tegen de ramen werd geslagen. En uiteraard applaus als er een partij was afgelopen en de spelers elkaar bedankten en feliciteerden.

Toekomstplannen

Het park aan de Espendonk 2 in Brouwhuis ziet er prachtig uit. De vier tennisbanen en vier padelbanen zijn alle voorzien van verlichting en hebben kunstgras als ondergrond. Daarnaast heeft de vereniging een oefenbaantje voor kinderen en een tennismuur. Op dit moment wordt het park zelfs uitgebreid met nog eens 4 padelbanen. En als die er eenmaal zijn, vertelde Leo Thielen, wil men het groen aanpakken om het geheel nog mooier en aantrekkelijker te maken. Als wijkreporter en bezoeker is mijn tip om het terras iets groter te maken, maar wie weet komt dat nog. Het is duidelijk dat padel steeds populairder aan het worden is. En dat het niveau in alle categorieën steeds hoger wordt.

Uitslagen

Het was even wachten op een mooi overzicht van de uitslagen. Dat was voor mij niet bij te houden. Maar voor de organisatie duidelijk wel. Dus hier nog de resultaten van dit jaarlijkse toernooi. Ter verduidelijking; het cijfer bepaalt de hoogte van de categorie. Hoe lager het cijfer, hoe hoger de categorie. Uitgezonderd 100A, dat is het hoogst bij dit toernooi.

Padel HD 100 A (hoogste klasse):  Guus van de Kerkhof/Ruben Oberink  (Uden)

HD4 : Don Joosten/Tom Vergoossen (Heel)

HD5 : Elroy Jansen/Richard van de Kerkhof (eigen vereniging)

GD5: Sharon Figge/Tom van Beers (eigen vereniging)

HD6: Chris Bastiaans/Kevin Pieters Graafland (Bakel)

DD6: Sharon Figge/Sabine Raaijmakers (eigen vereniging)

GD6: Martha Lammers/Ruben van Rossum (Meijel)

HD7: Gregory Lammers/Martijn van Lieshout (eigen vereniging)

DD7: Kim Janssen-Vervoort/Nicol Spierings (Lieshout)

GD7: Kim van Veghel/Paul van Veghel (Bakel)

HD8: Danny Smits/Armand Troisfontaine (Bakel)

DD8: Gertie van den Hurk/Nancy Lammers (eigen vereniging)

GD8: Laura Mennes/Dylan Terbeek (eigen vereniging)

HD9: Marc Laeven/Jules Vetjens (Eindhoven)

 

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan de toernooiorganisatie en Leo Thielen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *