Pannekoekendag net als vroeger

Het Jan Visser museum had zondag weer hun traditionele pannekoekendag.

Deze jaarlijkse smulpartij in het museum laat het publiek zien hoe er vroeger werd gegeten.  De recepten zijn nog zoals vroeger bij de boerenfamilies thuis en dit oude boerenleven is wat je kan ervaren in het museum.

Daarom ook wijken ze niet af van de traditie om de evenementen elke keer in dezelfde gezellige oude boerenhof-formule te presenteren:  Een moment van herkenning voor de oudere bezoekers en een feest voor de jongeren om “de oude tijd”nog eens te proeven.

Het bezoekersaantal blijft ongeveer gelijk maar is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Naast de pannekoeken waren ook de andere aanwezige exposities te bezichtigen. De entree is gratis op de themadagen en ook de bakkerij verkocht weer het traditionele brood.

De voorleesbus Blikkie van de bibliotheek stond in de regen te wachten op kinderen die een mooi verhaal wilden horen.

Het slechte weer maakte dat het wat rustiger was dan andere jaren. Maar er was plek genoeg voor iedereen om gezellig aan te schuiven. Zo vertelde ons Frans van de Weert, vrijwilliger voor het museum.

Hij zei dat we vooral naar de slachtdag moesten komen, op 24 november. Dan is er weer een themadag waar we de bezoekers warm onthalen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.